Η ΕΕ θα αισθάνεται τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης για δεκαετίες – Κρεμλίνο

Bluesnap / pixabay
Freepen.gr -
Η απομάκρυνση από τη ρωσική ενέργεια θα οδηγήσει σε «πολύ θλιβερές συνέπειες» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με έως και 20 χρόνια αποβιομηχάνισης μπροστά, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1, κομμάτια της οποίας κυκλοφόρησαν την Κυριακή, ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε πως οι Αμερικανοί βγάζουν τώρα «τρελά χρήματα» πουλώντας φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκά κράτη σε εξωφρενικές τιμές.

Και οι Ευρωπαίοι τους πληρώνουν, στερώντας έτσι την οικονομία τους από την ανταγωνιστικότητα. Η παραγωγή καταρρέει. Έρχεται η αποβιομηχάνιση. Όλα αυτά θα έχουν πολύ, πολύ θλιβερές συνέπειες για την ευρωπαϊκή ήπειρο κατά πάσα πιθανότητα, τουλάχιστον, τα επόμενα 10-20 χρόνια», είπε ο Πεσκόφ.

Τόνισε ότι στο παρελθόν, υπήρχε «μια αμοιβαία ισορροπία», καθώς η Ρωσία ενδιαφέρεται για τους αγοραστές των ενεργειακών της πόρων όσο και για τη Ρωσία. Ωστόσο, υποστήριξε ο Πεσκόφ, η ΕΕ άρχισε να επαναλαμβάνει πως έπρεπε να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, και αυτό τελικά οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Οι Αμερικανοί πωλούν φυσικό αέριο σε τιμές που είναι «τρεις ή και τέσσερις» φορές υψηλότερες από το ρωσικό αέριο, είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι κάνουν την οικονομία τους λιγότερο ανταγωνιστική καθώς πληρώνουν» τέτοια χρήματα σε προμηθευτές των ΗΠΑ.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail