Οι λογαριασμοί ενέργειας στην Ουγγαρία παραμένουν οι δεύτεροι φθηνότεροι σε ευρωπαϊκή έρευνα σύγκρισης

Nikiko / pixabay
Freepen.gr - Ενώ οι λογαριασμοί ενέργειας των νοικοκυριών συνέχισαν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το Σεπτέμβριο, τα ουγγρικά σπίτια με μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας συνέχισαν να έχουν πρόσβαση σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια σε ευνοϊκές τιμές, είπε η Ουγγρική Υπηρεσία Ενέργειας και Δημοσίων Υπηρεσιών (MEKH) σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο MTI την Παρασκευή.

Μια διεθνής μελέτη σύγκρισης τιμών που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο κατέγραψε σημαντική αύξηση στις τιμές της ενέργειας σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σύμφωνα με την έρευνα, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που πρέπει να πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές αυξήθηκε κατά 47% στη Στοκχόλμη, 41% στο Ταλίν και 23% στο Βερολίνο και την Πράγα, ενώ το φυσικό αέριο ήταν 88% ακριβότερο στο Ταλίν, 36% στη Βιέννη και 23 τοις εκατό περισσότερο στο Άμστερνταμ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, το κόστος κοινής ωφέλειας των Ούγγρων καταναλωτών δεν αυξήθηκε το Σεπτέμβριο και τον περασμένο μήνα οι Ούγγροι καταναλωτές πλήρωσαν τη δεύτερη φθηνότερη τιμή (9,22 σεντ/kWh) για ηλεκτρική ενέργεια στην περίπτωση μέσης ετήσιας κατανάλωσης 2.523 κιλοβατώρων (kWh) στο δίκτυο κοινής ωφέλειας -προστατευόμενη κατηγορία τιμής. Τα νοικοκυριά που καταναλώνουν 20% περισσότερο από την ετήσια μέση κατανάλωση μπόρεσαν να λάβουν ηλεκτρική ενέργεια με τιμή 10,63 ευρώ/kWh, η οποία είναι επίσης η δεύτερη φθηνότερη τιμή στην Ευρώπη.

Το φυσικό αέριο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί σε μειωμένη τιμή κοινής ωφέλειας, ήταν επίσης το φθηνότερο στην Ουγγαρία το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα. Στην περίπτωση της μέσης κατανάλωσης (63.645 megajoules), οι Ούγγροι καταναλωτές εξακολουθούσαν να πληρώνουν τη χαμηλότερη τιμή για φυσικό αέριο τον Αύγουστο (2,53 λεπτά του ευρώ/kWh). Σε περίπτωση κατανάλωσης που υπερβαίνει τον μέσο όρο κατά 20%, τα ουγγρικά νοικοκυριά λάμβαναν φυσικό αέριο με τιμή 5,07 ευρώ/kWh, η οποία είναι η δεύτερη πιο ευνοϊκή τιμή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μηνιαία σύγκριση τιμών της MEKH, που αναπτύχθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα, παρουσιάζει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η βασική έρευνα πραγματοποιείται από την Energie-Control Austria και τη φινλανδική εταιρεία VaasaETT, με παραγγελία της MEKH.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail