Τα δυτικά έθνη επιταχύνουν τις μεταφορές όπλων στην Ουκρανία για να προετοιμαστούν για το χειμερινό πόλεμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ επιταχύνουν τις μεταφορές όπλων, ζεστών ρούχων και τεχνολογίας anti-drone στην Ουκρανία, προετοιμάζονται για μήνες σκληρής μάχης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η στήριξη των δυνάμεων της πρώτης γραμμής πριν από τη λάσπη και τον πάγο θα βοηθήσει το Κίεβο να διατηρήσει έδαφος την επόμενη σεζόν. 

libertarianinstitute.org - Kyle Anzalone & Will Porter / Παρουσίαση Freepen.gr

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στους δημοσιογράφους πως η συμμαχία είχε ήδη αρχίσει να παρέχει χειμερινό εξοπλισμό, υποστηρίζοντας ότι «Οι Ουκρανοί είναι με το ένα πόδι μπροστά και σίγουρα αισθάνονται έτοιμοι για τη χειμερινή εκστρατεία» και πως η ξένη βοήθεια επί του παρόντος «είναι πολύ [επικεντρωμένη] στο χειμώνα».

Αν και ανώτατοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι το χιόνι, η λάσπη και ο πάγος του χειμώνα θα επιβραδύνουν τις κινήσεις των στρατευμάτων, πιστεύουν πως το Κίεβο μπορεί να συνεχίσει να ωθεί τις αντεπιθέσεις για να ανακτήσει εδάφη που τώρα κατέχονται από Ρώσους στρατιώτες παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

«Περιμένω πως η Ουκρανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα για να ανακτήσει το έδαφός της και να είναι αποτελεσματική στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μετά από συνάντηση στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Η Ουκρανία έχει κερδίσει έδαφος από τις ρωσικές δυνάμεις τους τελευταίους δύο μήνες και προχωρά σε περιοχές τις οποίες η Μόσχα διεκδικεί τώρα ως δικό της έδαφος. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το οπλοστάσιό του για να υπερασπιστεί ολόκληρη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας που προσαρτήθηκαν πρόσφατα, οι οποίες ψήφισαν να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία στα (διεθνώς αμφισβητούμενα) δημοψηφίσματα τον περασμένο μήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την αισιοδοξία του Όστιν σχετικά με τις πιθανότητες της Ουκρανίας να σημειώσει πρόοδο έναντι των Ρώσων κατά την ψυχρή περίοδο.

«Το καθήκον μας είναι να τους επιτρέψουμε να διεξάγουν σημαντικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να συνεχίσουμε να τους προμηθεύουμε τα πάντα, από καύσιμα, χειμερινά ρούχα, σκηνές έως προηγμένα οπλικά συστήματα», είπε.

Το Κίεβο έχει εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη Δύση για την εκπαίδευση των στρατιωτών του και την προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και πληροφοριών πεδίου μάχης από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στα τέλη Φεβρουαρίου. Σε εκείνο το διάστημα, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε βοήθεια τουλάχιστον 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, μεγάλο μέρος αυτής που αφιερώνεται σε βαρέα όπλα και οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, πυροβολαρχιών, ρουκετών ώμου, ελικοπτέρων και drones.

Αν και τα αποθέματα των ΗΠΑ έχουν εξαντληθεί ολοένα και περισσότερο μετά από αμέτρητους γύρους αποστολών όπλων, η ροή της βοήθειας φαίνεται ότι θα συνεχιστεί με το σημερινό ρυθμό, με τον υπουργό Ώστιν να δηλώνει πρόσφατα πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να «κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσουμε πως έχουν ό,τι απαιτείται για να είναι αποτελεσματικοί».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail