Όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία εμφανίζονται στη μαύρη αγορά – Πούτιν

Freepen.gr - Τα δυτικά όπλα που εισρέουν στην Ουκρανία έχουν αρχίσει να βγαίνουν στις μαύρες αγορές, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και των ειδικών υπηρεσιών των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) την Τετάρτη.

Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να ενισχύσουν τη συνεργασία στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες και σημείωσε πως υπάρχουν «σοβαρές προκλήσεις» που δημιουργούνται από τις αναδυόμενες μαύρες αγορές όπλων στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «διασυνοριακές εγκληματικές ομάδες» συμμετείχαν ενεργά στο λαθρεμπόριο όπλων σε άλλες περιοχές και ότι δεν επρόκειτο μόνο για μικρά πυροβόλα όπλα. «Υπάρχει επίμονος κίνδυνος οι εγκληματίες να αποκτήσουν ισχυρότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων φορητών συστημάτων αεράμυνας και όπλων ακριβείας».

Η δήλωση του Πούτιν έρχεται αφότου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα πως διεφθαρμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δημιουργήσει κανάλια για την παράδοση όπλων που προμηθεύονταν από τη Δύση στην παγκόσμια μαύρη αγορά. 

Εν τω μεταξύ, οι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Δύσης παραδέχθηκαν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί αποτελεσματικά πού καταλήγουν πραγματικά τα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που παραδίδονται στην Ουκρανία.

Το CBS News ανέφερε επίσης ότι περίπου το 70% των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία δεν φτάνουν ποτέ στην πρώτη γραμμή, καθώς πρέπει να περάσουν μέσα από ένα δίκτυο «άρχων εξουσίας, ολιγαρχών και πολιτικών παικτών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail