Η Ουκρανία είναι μια μαύρη τρύπα που ρουφάει χρήματα από τη Δύση

Freepen.gr - Οι απαιτήσεις του Κιέβου προς τους δυτικούς προστάτες του αυξάνονται. Προφανώς, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν έχουν σφίξει αρκετά τη ζώνη τους για να υποστηρίξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου, αναφέρει το southfront.org.

Σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο Ζελένσκι παραπονέθηκε ότι δεν έχει λάβει ακόμη «ούτε ένα σεντ» στο πλαίσιο του σχεδίου ταχείας ανάκαμψης της χώρας, συνολικού ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια μέρα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον ηρέμησε υποσχόμενη 19 δισ. ευρώ περισσότερα, εξαιρουμένων των στρατιωτικών προμηθειών. Οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 1,5 δισ. ευρώ στους Ουκρανούς κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγερ κρυβόταν σε ένα καταφύγιο στη Δυτική Ουκρανία. Όπως και σχεδόν όλα τα ξένα δημόσια πρόσωπα που ήρθαν στην Ουκρανία για να συζητήσουν για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, έγινε δεκτός με συναγερμό. Το ίδιο παλιό σενάριο που σκηνοθέτησαν οι Ουκρανοί λειτούργησε. Ο Σταϊνμάγερ υποσχέθηκε στον Ζελένσκι πως το Mars II MLRS και τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη τύπου Panzerhaubitze 2000 θα μεταφερθούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Το Βερολίνο έχει ήδη προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με στρατιωτικά αγαθά συνολικού ύψους 686 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κύριο εισιτήριο γευμάτων της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζει. Στις 25 Οκτωβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Raytheon Technologies δήλωσε ότι η ανάπτυξη των δύο πρώτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων NASAMS στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Πρόκειται για συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς με πυραύλους εδάφους-αέρος, τα οποία στοχεύουν στην προστασία της Ουκρανίας από ρωσικούς πυραύλους και drones. Συνολικά, η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε να προμηθεύσει στην Ουκρανία οκτώ τέτοια συστήματα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας. Το Πεντάγωνο πλήρωσε στην Raytheon περισσότερα από 182,2 εκατομμύρια δολάρια για το NASAMS για την Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει επίσης τη μεταφορά των συστημάτων αεράμυνας Patriot στον ουκρανικό στρατό. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον Λευκό Οίκο.

Μόνο τον Οκτώβριο, περισσότερες από τετρακόσιες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού στάλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη με μετέπειτα μεταφορά στην Ουκρανία. Το Νοέμβριο, οι παραδόσεις προγραμματίζεται να αυξηθούν εν μέσω της επερχόμενης χειμερινής στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας.

Οι στρατιωτικές προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούνται βιαστικά, γεγονός που οδηγεί σε τεχνικά λάθη μέχρι το σημείο που τα HMMWV συχνά αποστέλλονται ημιτελή. Για παράδειγμα, σε κάποια λείπει το αλεξίσφαιρο παρμπρίζ.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με την επιμελητεία. Οι προμήθειες στην Ουκρανία είναι τόσο μεγάλες που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη στρατιωτικών φορτηγών πλοίων και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πλοία τρίτων χωρών ως συγκάλυψη των προμηθειών στην Ουκρανία στο πλαίσιο στρατιωτικών εμπορικών συμβάσεων με άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.

Ενώ το Κίεβο περιμένει νέα όπλα από τη Δύση, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα στην στρατιωτική και ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας. Συναγερμοί αέρα ήχησαν σε διάφορες περιοχές. Ενώ ο συναγερμός στο Κίεβο ήταν μάλλον αφιερωμένος στην επίσκεψη του Γερμανού προέδρου, οι αρχές στις περιοχές του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail