Το «εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ» έχει πάει πολύ μακριά, λέει ο Λαβρόφ

Freepen.gr -
Το ΝΑΤΟ, τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε κάποτε «εγκεφαλικά νεκρό», έχει πάει πολύ μακριά, κρίνοντας από τις πρόσφατες πολιτικές του δυτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Απευθυνόμενος σε συνεδρίαση της επιτροπής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία σε ένα διεθνές φόρουμ για τις περιβαλλοντικές πολιτικές και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας είπε: «Ο Μακρόν κάποτε διέγνωσε πως η Βορειοατλαντική συμμαχία ήταν «εγκεφαλικά νεκρή». Κρίνοντας από το πώς το μπλοκ περιποιείται το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, η ασθένεια έχει ήδη επιδεινωθεί πάρα πολύ».

«Όπως γνωρίζετε, μια σύνοδος κορυφής της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας συγκλήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν και μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ [Josep] Borrell δήλωσε περήφανα ότι μια δομή ασφαλείας εξελίσσεται χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. Έτσι, ακολούθησαν τη γραμμή του Κιέβου ενώ ενθαρρύνουν τις τρελές φαντασιώσεις εκείνων που εξακολουθούν να έχουν εξουσία εκεί», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι επομένως υπεύθυνοι για την «επικίνδυνη έξαρση των παγκόσμιων εντάσεων», καθώς αυξάνουν τις προμήθειες όπλων στο καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, «παρά τις απροκάλυπτες πυρηνικές του φιλοδοξίες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail