Η επίθεση στη Γέφυρα του Κερτς πέτυχε γιατί έγινε με το χειρότερο όπλο: Τον ίδιο τον άνθρωπο

Η επίθεση στη Γέφυρα του Κερτς είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό, μολονότι με διαφορετικό τρόπο. Το Κίεβο αναζητούσε όπλα με ικανό βεληνεκές για να την πλήξουν. Τελικά η επίθεση έλαβε χώρα με διαφορετική οδό. Το αν ο τρόπος προέκυψε στην πορεία ή ήταν εξαρχής προαποφασισμένος αλλά οι Ουκρανοί θόλωναν τα νερά, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε χρειάστηκαν πύραυλοι, αεροσκάφη, πλωτά μέσα κ.ο.κ. Απλά ένας άνθρωπος και αυτό είναι που πλέον αρχίζει να δίνει τρομακτικές διαστάσεις στην πολεμική αναμέτρηση.

Ένας πύραυλος φτάσει μέχρι ενός σημείου. Από κάποιο όριο και μετά εντοπίζεται. Έστω και πολύ αργά. Ο άνθρωπος όμως μπορεί να πάει οπουδήποτε, να προκαλέσει μακελειό και να μην τον αντιληφθεί κανείς. Μια ερώτηση στο συριακό λαό και όλα όσα έζησε με τέτοιους είδους επιθέσεις και θα μας πείσει. Ή μπορούμε επίσης να θυμηθούμε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στα μέσα της περασμένης δεκαετίας από εξτρεμιστές του ισλάμ στη βόρεια Ευρώπη.

Βέβαια εδώ έχουμε μια διαφορά. Οι ισλαμιστές τρομοκράτες "θυσιάζονται" στο όνομα της θρησκείας τους και το φωνάζουν μέχρι να πατήσουν το κουμπί του πυροκροτητή.

Στην Κριμαία όμως; Τι συνέβη;

Είχαμε οδηγό καμικάζι ή κάποιον ανυποψίαστο στου οποίου το φορτηγό φύτεψαν τα εκρηκτικά Ουκρανοί σαμποτέρ; Σε βίντεο που κυκλοφορεί, στο οποίο το φορτηγό περνά από απλό έλεγχο, ο οδηγός δείχνει μάλλον να βιάζεται παρά να προβαίνει σε νωχελικές κινήσεις. Κλείνει την πόρτα της νταλίκας και μέσα σε δευτερόλεπτα αποχωρεί γρήγορα. Άραγε βιάζεται κανείς τόσο πολύ να συναντήσει το θάνατο έστω και από πριν αποφασισμένος;

Δεν αποκλείεται ο οδηγός να μη γνώριζε τίποτε. Να ήταν ο τραγικός εν αγνοία του εκτελεστής. Δε θα πρέπει να μας εκπλήξει μια τέτοια εκδοχή, από την στιγμή που οι Ουκρανοί έπαιξαν πολλές φορές βάζοντας τους άμαχους ως ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από τα όπλα τους. Οι πράξεις τους από το 2014 και μετά δείχνουν ότι δεν έχουν ηθικές αναστολές.

Σε κάθε περίπτωση το Κίεβο πανηγύρισε το χτύπημα προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια. Είτε ο οδηγός ήταν καμικάζι, είτε ένας άνθρωπος του μεροκάματου, οι Ουκρανοί μπορούν πλέον δια αυτής της οδού να χτυπήσουν οπουδήποτε τους Ρώσους. Ακόμη και στο γήπεδό τους, αν κρίνουν ό,τι χρειαστεί και με όποιες περαιτέρω ανατριχιαστικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε ένα ντόμινο καταστροφής που ήδη παρακολουθούμε. 

Η σύγκρουση αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, ειδικά τώρα που το Κίεβο τολμά το ένα βήμα μετά το άλλο και η Μόσχα είναι πλέον αναγκασμένη να απαντήσει μετά από μια περίοδο ενός μηνός με τις φάπες να διαδέχονται η μία την άλλη. 

 

* αναγκαία σημείωση: τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις με βάση τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά για την επίθεση και τον τρόπο εκτέλεσής της, δηλαδή την ανατίναξη του φορτηγού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail