Οργή στο Κρεμλίνο - Τον κατηγορεί ότι θέλει να προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι ότι προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αφού ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει προληπτικά πλήγματα στη Ρωσία για να αποτρέψει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Μιλώντας στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Lowy την Πέμπτη, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσει πως η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου. Για να το κάνει αυτό, κάλεσε το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσουν προληπτικά πλήγματα κατά της Ρωσίας, ώστε να «ξέρει τι να περιμένει» εάν αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει.

«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Εξαλείψτε την πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα», είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διάσκεψης. «Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα, όπως και πριν από τις 24 Φεβρουαρίου: προληπτικά χτυπήματα, ώστε [η Ρωσία] να γνωρίζουν τι θα τους συμβεί αν το χρησιμοποιήσουν και όχι το αντίστροφο».

Η Μόσχα επέκρινε την πρόταση του Ζελένσκι, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει ότι τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη δεν είναι παρά μια προσπάθεια πυροδότησης παγκόσμιου πολέμου, που θα οδηγούσε σε «απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε επίσης τον Ζελένσκι ότι προσπαθεί να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο, με την εκπρόσωπο Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει πως «κάθε άτομο στον πλανήτη» πρέπει να αναγνωρίσει ότι ο «ανισόρροπος» ηγέτης - μαριονέτα της Ουκρανίας, που έχει γεμίσει όπλα, έχει μετατραπεί σε «ένα τέρας, του οποίου τα χέρια μπορούν να καταστρέψουν τον πλανήτη».

Το Κρεμλίνο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις του Ζελένσκι, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, που ο Πεσκόφ λέει πως «ελέγχουν de facto τις ενέργειες του Κιέβου» και ως εκ τούτου φέρουν ευθύνη για τα λόγια του Ουκρανού προέδρου.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά έχει προειδοποιήσει πως θα χρησιμοποιήσει κάθε απαραίτητο μέσο για την προστασία των συνόρων, του λαού και της κυριαρχίας της.

Εν τω μεταξύ, τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο έχουν επίσης παραδεχτεί ότι είναι απίθανο η Μόσχα να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά στη σύγκρουση της Ουκρανίας και δεν έχουν δει ενδείξεις πως η Μόσχα προετοιμάζει μια τέτοια επίθεση. Ωστόσο, οι δυτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία να μην περάσει ποτέ αυτή τη γραμμή, δεσμευόμενοι για «καταστροφικές συνέπειες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail