Η Τρομοκρατία των Αγωγών είναι η 9/11 της μαινόμενης δεκαετίας του 2020

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μελλοντικοί αμερόληπτοι ιστορικοί θα κατατάξουν την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την Επιστροφή των Μωρών Αρκούδων – Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια – στις 30 Σεπτεμβρίου ως ορόσημο της δεκαετίας του ’20.

Του Πέπε Εσκομπάρ - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Η υποκείμενη ειλικρίνεια και η σαφήνεια αντικατοπτρίζουν την ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το 2007, αλλά αυτή τη φορά ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις παγίδες του γεωπολιτικού Νέου Μεγάλου Παιχνιδιού.

Αυτό ήταν ένα μήνυμα στο συλλογικό Παγκόσμιο Νότο. Σε ένα βασικό απόσπασμα, ο Πούτιν παρατήρησε πώς «ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια περίοδο επαναστατικών μετασχηματισμών, οι οποίοι έχουν θεμελιώδη χαρακτήρα. Δημιουργούνται νέα αναπτυξιακά κέντρα, αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία».

Καθώς έκανε την άμεση σύνδεση μεταξύ της πολυπολικότητας και της ενίσχυσης της κυριαρχίας, οδήγησε μέχρι την ανάδυση ενός νέου αντιαποικιακού κινήματος, μιας υπερτροφοδοτούμενης εκδοχής του Κινήματος των Αδεσμεύτων της δεκαετίας του 1960:

«Έχουμε πολλούς ομοϊδεάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, και νιώθουμε και βλέπουμε την υποστήριξή τους. Ένα απελευθερωτικό, αντιαποικιακό κίνημα ενάντια στη μονοπολική ηγεμονία αναπτύσσεται ήδη σε διάφορες χώρες και κοινωνίες. Η υποκειμενικότητά του μόνο θα μεγαλώσει. Είναι αυτή η δύναμη που θα καθορίσει τη μελλοντική γεωπολιτική πραγματικότητα».

Ωστόσο, το κλείσιμο της ομιλίας αφορούσε την υπέρβαση - σε έναν πνευματικό τόνο. Η τελευταία πλήρης παράγραφος ξεκινά με «Πίσω από αυτές τις λέξεις βρίσκεται μια ένδοξη πνευματική επιλογή».

Ο μετα-μεταμοντερνισμός ξεκινά με αυτόν τον λόγο. Πρέπει να διαβαστεί με μεγάλη προσοχή, ώστε να γίνουν κατανοητές οι αμέτρητες επιπτώσεις του. Και αυτό ακριβώς είναι που δε θα επιτρέψουν ποτέ η τρελή περιστροφή των Δυτικών και ένα καλάθι με ταπεινωτικά επίθετα.

Η ομιλία είναι ένας συνοπτικός οδικός χάρτης για το πώς φτάσαμε σε αυτό το πυρακτωμένο ιστορικό σταυροδρόμι – όπου, για να τολμήσουμε πέρα ​​από τον Γκράμσι, το παλιό τάγμα αρνείται να αναγνωρίσει τον θάνατό του, ενώ το νέο γεννιέται αναπόφευκτα.

Δεν υπάρχει γυρισμός. Η βασική συνέπεια ενός σε μεγάλο βαθμό τεκμηριωμένου γεγονότος – «ένας υβριδικός πόλεμος διεξάγεται εναντίον της Ρωσίας επειδή στέκεται εμπόδιο στη νεοαποικιακή παγκόσμια τάξη πραγμάτων» – είναι ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για μια ολοκληρωτική σύγκρουση με την Αυτοκρατορία του Ψεύδους.

Δίπλα στις κορυφαίες ευρασιατικές δυνάμεις η Κίνα και το Ιράν. Οι αυτοκρατορικοί υποτελείς σε αυτή την περίπτωση είναι στην καλύτερη περίπτωση παράπλευρες ζημιές.

Επιπλέον, είναι πολύ ενδεικτικό ότι η ομιλία του Πούτιν ακολούθησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Δρ. S. Jaishankar, τονίζοντας τη «λεηλασία της Ινδίας από την αποικιακή δύναμη» στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η ομιλία του Πούτιν και η αποφασιστικότητα της Ρωσίας να πολεμήσει τον – υβριδικό και μη – πόλεμο ενάντια στη συλλογική Δύση δημιούργησαν τη Μακρο-Εικόνα.

Η Micro Picture αφορά την τραμπάλα στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, ακόμη και την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream και Nord Stream 2: ένα απελπισμένο παιχνίδι, λίγες μέρες πριν από το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων και την επίσημη αναγνώρισή τους στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πού είναι ο Οσάμα όταν τον χρειαζόμαστε;

Καθώς οι υποθέσεις εργασίας στροβιλίζονται για το πώς έγινε το σαμποτάζ, μερικά πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

Η Ρωσία δεν είχε κανένα απολύτως κίνητρο να καταστρέψει δισεκατομμύρια δολάρια της ενεργειακής υποδομής της Gazprom: μπορούσαν πάντα να τη χρησιμοποιούν ως μοχλό και θα μπορούσαν απλώς να την απενεργοποιήσουν -όπως έκαναν, λόγω της άνοιας των κυρώσεων- και να επαναδρομολογήσουν το φυσικό αέριο σε πελάτες της Ασίας.

Ένας Λευκός Οίκος «καθοδηγούμενος» από έναν γεροντικό αναγνώστη τηλεπρομηθευτών, βυθισμένος σε ένα μαύρο πολιτικοοικονομικό κενό, ήταν σίγουρα ανίδεος.


Ο κύριος ύποπτος είναι μια αδίστακτη φατρία Εθνικής Ασφάλειας/Στέιτ Ντιπάρτμεντ – μέρος αυτού που είναι γνωστό στο Beltway ως The Blob. Ονομάστε τους Straussians ή φανατικούς νεοσυντηρητικούς, αυτοί είναι οι παίκτες που ασκούν μια εξωτερική «πολιτική» των ΗΠΑ, της οποίας η κεντρική αρχή είναι η καταστροφή της Ρωσίας – με παράπλευρη ζημιά τους Ευρωπαίους «συμμάχους».

Μια αναπόφευκτη – σίγουρα απρόβλεπτη – συνέπεια είναι ότι σε αυτή τη νέα ανατροπή στον Πόλεμο των Οικονομικών Διαδρόμων, όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά: κανένας αγωγός ή υποθαλάσσιο καλώδιο, οπουδήποτε στον κόσμο, δεν είναι πλέον ασφαλές και μπορεί να γίνει δίκαιο παιχνίδι ως αντίποινα.

Έτσι, η ανατίναξη των δίδυμων σωλήνων - NS και NS2 - είναι η 9/11 remixed Pipeline Terror. Χωρίς κανένα ισλαμιστή με καλάσνικοφ να κρύβεται σε μια σπηλιά στο Αφγανιστάν για να χρεωθεί το συμβάν.

Οι οικονομικές απώλειες θα αφορούν αρκετούς βαρύτατους παίκτες. Οι μέτοχοι της Nord Stream AG είναι η Gazprom (51%). Wintershall Dea AG (15,5%); PEG Infrastruktur AG, θυγατρική της E.ON Beteiligungen (15,5%). NV Nederlandse Gasunie (9%) και Engie (9%).

Πρόκειται λοιπόν για μια επίθεση όχι μόνο κατά της Ρωσίας και της Γερμανίας αλλά και εναντίον μεγάλων ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών.

Το NS2 είναι ένα μηχανολογικό θαύμα: πάνω από 200.000 τμήματα σωλήνων επικαλυμμένα με σκυρόδεμα 6”, το καθένα ζυγίζει 22 τόνους, απλωμένα στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας.

Και ακριβώς την στιγμή που φαινόταν ότι όλα είχαν χαθεί, καλά, όχι πραγματικά. Το θέμα του θαύματος της μηχανικής επανήλθε στην επιφάνεια: οι σωλήνες είναι τόσο ισχυροί που δεν έσπασαν, αλλά απλώς τρύπησαν. Η Gazprom αποκάλυψε ότι υπάρχει μια άθικτη σειρά NS2 που μπορεί «δυνητικά» να χρησιμοποιηθεί.

Η ουσία είναι ότι η ανοικοδόμηση είναι δυνατή, όπως τόνισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Aleksandr Novak: «Υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες αποκατάστασης της υποδομής, απαιτεί χρόνο και κατάλληλα κονδύλια. Είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες».

Αλλά πρώτα, η Ρωσία θέλει να εντοπίσει οριστικά τους δράστες.

Χένρι Κίσινγκερ, βαριά χαμένος

Ο χρησμός του αμερικανικού κατεστημένου με το διαβόητο εγκληματία πολέμου, τον Χένρι Κίσινγκερ, δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από την πράξη του Return of the Living Dead, λέγοντας ότι η Ρωσία έχει «ήδη χάσει τον πόλεμο» επειδή η ικανότητά της να απειλεί την Ευρώπη με συμβατικές επιθέσεις, τις οποίες απολάμβανε για δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες, «έχει πλέον ξεπεραστεί αποδεδειγμένα».

Η Μόσχα δεν «απειλούσε» την Ευρώπη με τίποτα συμβατικό ή άλλο. Προσπαθούσε να κάνει επιχειρήσεις και οι Αμερικανοί το εμπόδισαν με εκδίκηση, καταφεύγοντας ακόμη και στον τρόμο των αγωγών.

Αυτή η αμερικανική τακτική νίκη επιτεύχθηκε σε μόλις επτά μήνες και δεν κόστισε σχεδόν τίποτα. Τα αποτελέσματα μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά: η ηγεμονία των ΗΠΑ σε ολόκληρο το φάσμα της ΕΕ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, καθώς η Ρωσία έχασε την οικονομική της μόχλευση. Αλλά αυτό μόνο θα εμβαθύνει την αποφασιστικότητα της Μόσχας –όπως τονίστηκε στην ομιλία του Πούτιν– να φτάσει στα άκρα τον αγώνα ενάντια στην Αυτοκρατορία και τους υποτελείς της.

Στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας, αυτό σημαίνει να τους αναγκάσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους όρους της Ρωσίας. Και μετά αναγκάστε τους να συμφωνήσουν σε μια νέα ευρωπαϊκή ρύθμιση «αδιαιρέτου ασφάλειας».

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί με ένα απλό τηλεφώνημα στα τέλη του 2021, όταν η Μόσχα έστειλε επιστολές στην Ουάσιγκτον προτείνοντας μια σοβαρή συζήτηση.

Στην πραγματικότητα, είναι οι ΗΠΑ που έχουν «ήδη χάσει τον πόλεμο»: τουλάχιστον το 87% του κόσμου – συμπεριλαμβανομένου σχεδόν ολόκληρου του παγκόσμιου Νότου – έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια ομάδα απατεώνων, χωρίς πηδάλιο αυτοκρατορία.

Το "Losing", τύπου Κίσινγκερ, σημαίνει επίσης ότι σε μόλις 7 μήνες, η Ρωσία προσάρτησε 120.000 km2 - ή το 22% της ουκρανικής επικράτειας - που παράγει σχεδόν το 90% του ΑΕΠ και έχει πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες. Στην πορεία, οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουσιαστικά τον ουκρανικό στρατό, κάτι που συνεχίζουν να κάνουν 24 ώρες το 24ωρο επί 7 ημέρες την εβδομάδα. Δισεκατομμύρια δολάρια εξοπλισμού του ΝΑΤΟ· επιτάχυνε την κατάρρευση των περισσότερων δυτικών οικονομιών και εξατμίστηκε η έννοια της αμερικανικής ηγεμονίας.

Όσο για το Stupidistan Unplugged, το Όσκαρ πηγαίνει στον Γραμματέα Blinken, ο οποίος χάρισε το παιχνίδι λέγοντας ότι η ανατίναξη των δίδυμων αγωγών ήταν μια «τεράστια στρατηγική ευκαιρία».

Ακριβώς όπως η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια «τεράστια στρατηγική ευκαιρία» για αδιάκριτη εισβολή / βομβαρδισμό / δολοφονία / λεηλασία στα εδάφη του Ισλάμ.

Το Shock'n Awe επέστρεψε

Η ΕΕ βρίσκεται καθ' οδόν προς την εξαίρετη εμπορική καταστροφή. Από εδώ και πέρα, οποιαδήποτε πιθανότητα εμπορίου ενέργειας με τη Ρωσία θα πρέπει να είναι συνέπεια της κατάρρευσης τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά θα πάρει χρόνο. Τι μετά λοιπόν;

Η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται στην Ασία: μακρινή και απίστευτα ακριβή όσον αφορά το κόστος υγροποίησης και επαναεριοποίησης LNG. Οποιοσδήποτε αγωγός - για παράδειγμα, από το Καζακστάν - θα διέσχιζε τη Ρωσία ή θα ερχόταν από την Κίνα μέσω της Ρωσίας. Ξεχάστε το Τουρκμενιστάν. Στέλνει ήδη το φυσικό του αέριο στην Κίνα.

Η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται στη Δυτική Ασία. Το Turk Stream έχει κλείσει πλήρως. Όλη η παραγωγή του Περσικού Κόλπου είναι ήδη αγορασμένη. Εάν –και αυτό είναι ένα σημαντικό «αν»– υπήρχε περισσότερο διαθέσιμο φυσικό αέριο, θα ήταν μια μικρή ποσότητα από το Αζερμπαϊτζάν (και η Ρωσία μπορεί να το διαταράξει). Το Ιράν παραμένει υπό την έγκριση της Αυτοκρατορίας – ένα υπέροχο αυτογκόλ. Το Ιράκ και η Συρία εξακολουθούν να λεηλατούνται από τις ΗΠΑ.

Αυτό αφήνει την Αφρική – όπου, ως έχει, η Γαλλία διώχνεται ανεπιτήδευτα, έθνος μετά από έθνος. Η Ιταλία μπορεί τελικά να διοχετεύσει αέριο στη γερμανική βιομηχανία από την Αλγερία, τη Λιβύη και τα κοιτάσματα Κύπρου-Ισραήλ. Θα υπάρξει ένας απολύτως τρελός αγώνας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και το φυσικό αέριο της Σαχάρας στην κεντρική Αφρική – από την Ουγκάντα ​​μέχρι το Νότιο Σουδάν.

Η Βαλτική μπορεί να είναι μια λίμνη του ΝΑΤΟ, αλλά η Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να αποφασίσει να κάνει κύματα, για παράδειγμα να μεταφέρει LNG με φορτηγίδες στα γερμανικά λιμάνια μέσω του Καλίνινγκραντ – το οποίο είναι χωρίς πάγο τον χειμώνα. Εάν η Λιθουανία προσπαθούσε να το εμποδίσει, ο κ. Khinzal [ρωσικός πύραυλος] θα μπορούσε να διευθετήσει το ζήτημα παρουσιάζοντας την επαγγελματική του κάρτα. Η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τον Κόλπο της Φινλανδίας, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα για αυτά τα τεράστια ρωσικά παγοθραυστικά.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να καταστρέψει τον ανταγωνισμό - όπως συμβαίνει με το παράλογα ακριβό LNG που προέρχεται από τις ΗΠΑ. Εξάλλου, η Αγία Πετρούπολη προς το Αμβούργο απέχει μόνο περίπου 800 ναυτικά μίλια και από το Καλίνινγκραντ, μόλις 400 ναυτικά μίλια.

Ολόκληρη η σκακιέρα πρόκειται να αλλάξει ριζικά πριν την έλευση του Στρατηγού Χειμώνα. Η 11η Σεπτεμβρίου οδήγησε στον βομβαρδισμό, την εισβολή και την κατοχή του Αφγανιστάν. Ο αγωγός 9/11 οδηγεί σε ένα δέος σοκ για το ΝΑΤΟ – που θα λάβει χώρα στην Ουκρανία. Το Blowback επέστρεψε – με εκδίκηση.

* Ο Πέπε Εσκομπάρ είναι βετεράνος δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανεξάρτητος γεωπολιτικός αναλυτής που επικεντρώνεται στην Ευρασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail