Καλύτερα οι Αμερικάνοι να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν πως οι Ρώσοι είναι πραγματικά εξοργισμένοι

Τι διαφορά κάνει μια δεκαετία. Υπήρξε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούσαν στη Ρωσία με τουλάχιστον την προσποίηση του σεβασμού. Θυμάστε αυτή την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του τότε Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του Μπαράκ Ομπάμα;

Larry Johnson - sonar21.com/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό ήταν τότε. Ο κ. Μεντβέντεφ τώρα τραγουδά μια εντελώς διαφορετική μελωδία. Χθες έκανε την εξής δημόσια δήλωση:

Είναι άχρηστο και περιττό να κάνουμε έκκληση στη σύνεση των εχθρών μας στη Δύση, οι εχθροί πρέπει να αναγκαστούν να ζητήσουν έλεος στη χαμένη οικονομική μάχη και να την τελειώσουν με την πλήρη και άνευ όρων παράδοσή τους https://t.me/intelslava/38460

Δεν πιστεύω ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν μεθυσμένος ή τρελός όταν το είπε αυτό. Πιστεύω πως είναι σοβαρός και αντανακλά μια άποψη που συμμερίζεται ευρέως η ρωσική ηγεσία. Οι τελευταίοι επτά μήνες ήταν ένα ανοιχτό μάτι για τον Μεντβέντεφ και τους συναδέλφους του όσον αφορά την ανακάλυψη ότι οι Αμερικανοί και η Ευρώπη βλέπουν τη Ρωσία ως ένα κομμάτι κρέας που πρέπει να κοπεί και να καταναλωθεί. Δεν υπάρχει λύση που να βασίζεται σε συμβιβασμό ή διαπραγμάτευση με τη Δύση. Ο Μεντβέντεφ το εξέθεσε ξεκάθαρα και συνοπτικά – «πλήρης και άνευ όρων παράδοση».

Έχω δει μηδενική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για αυτό. Αυτό είναι ανησυχητικό. Ο αμερικανικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι η Ρωσία δεν παίζει και δεν πρόκειται να κυλήσει και να υποταχθεί σαν χτυπημένο σκυλί μόνο και μόνο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν πως θα συνεχίσουν να διοχετεύουν όπλα και χρήματα στην Ουκρανία.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των Ρώσων ηγετών και λαού. Εδώ είναι τι έχουν δει τα τελευταία 8 χρόνια από τότε που ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας ανατράπηκε από ένα πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη Δύση:

  • Ενώ δήλωναν μια βαθιά δέσμευση στη δημοκρατία, η Αμερική και η Ευρώπη αγνόησαν τους ψηφοφόρους της Ουκρανίας και βοήθησαν στην ενορχήστρωση της παράνομης απομάκρυνσης του Προέδρου Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς στις 22 Φεβρουαρίου 2014.
  • Στον απόηχο εκείνου του πραξικοπήματος, η νεοσύστατη ουκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε έναν πόλεμο κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών. Η Ουκρανία σκότωσε άσκοπα αμάχους και η Δύση παρέμεινε σιωπηλή.
  • Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη Ρωσία πως δε θα ανεχόταν τις δυτικές προσπάθειες να εντάξει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη διεξήγαγαν ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με την Ουκρανία και παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση και βοήθεια.
  • Η προσπάθεια της Ρωσίας να διαπραγματευτεί το Δεκέμβριο του 2021 με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το καθεστώς της Ουκρανίας αποκρούστηκε.
  • Σε απάντηση στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση της Ρωσίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη επέβαλαν «δρακόντειες» κυρώσεις και ξεκίνησαν σε πλήρη κλίμακα προσπάθεια να τιμωρήσουν όχι μόνο τους πολιτικούς ηγέτες της Ρωσίας, αλλά όλους τους Ρώσους, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρωσίας.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συνεχίζουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία των νεοσύστατων πολιτών της Ρωσίας που κατοικούν στο Donbas, Kherson και Zaporhyzhia.
  • Η προσπάθεια της Ρωσίας να διαπραγματευτεί μια ειρήνη με την Ουκρανία έκλεισε από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν μια τριμερή συμφωνία για την προώθηση της άμυνας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.
  • Η Επιτροπή Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη και κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζητούν «αποαποικιοποίηση της Ρωσίας» – δηλαδή, διάσπαση της Ρωσίας σε γεωγραφικές περιοχές.
  • Οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου Nordstream υπέστησαν δολιοφθορά.

Τώρα υπάρχει κάτι πιο δυσοίωνο. Η Ουκρανία και η Πολωνία κραδαίνουν πυρηνικά σπαθιά. Ας ξεκινήσουμε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει «προληπτικά μέτρα» για να αποτρέψει την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία επιτιθέμενος στη Ρωσία:

Σε μια ομιλία στο Ινστιτούτο Lowy, μια ακομμάτιστη δεξαμενή σκέψης διεθνούς πολιτικής στην Αυστραλία, ο Ζελένσκι υπογράμμισε τη σημασία των «προληπτικών χτυπημάτων, προληπτικής δράσης», ώστε η Ρωσία να μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα των πιθανών συνεπειών εάν προχωρήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων. https://thehill.com/policy/international/3677256-zelensky-calls-for-preventive-action-to-deter-russian-nuclear-strikes/

Ο γραμματέας Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, αντέδρασε αποφασιστικά, αντανακλώντας ξεκάθαρα τη θέση του Προέδρου Πούτιν για τα ανόητα σχόλια του Ζελένσκι:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο de facto ηγούνται των δραστηριοτήτων του Κιέβου και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις δηλώσεις του Zelensky https://eprimefeed.com/economy/peskov-called-the-united-states-and-the-united-kingdom-responsible-for-zelenskys-statement/197561/

Η Πολωνία έκανε τα ματς χειρότερα ισχυριζόμενος αυτή την εβδομάδα ότι ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να βασίσουν τα πυρηνικά όπλα στην Πολωνία. Ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα δήλωσε στο Bloomberg News:

«Το πρόβλημα, πρώτα απ 'όλα, είναι ότι δεν έχουμε πυρηνικά όπλα», είπε ο Ντούντα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Gazeta Polska που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. «Υπάρχει πάντα μια πιθανή ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην ανταλλαγή πυρηνικών». . . .

Τον Απρίλιο, ο Jaroslaw Kaczynski, ο ντε φάκτο ηγέτης της Πολωνίας ως επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag πως η χώρα του είναι «ανοιχτή» να φιλοξενήσει αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

«Μιλήσαμε με Αμερικανούς ηγέτες για το αν οι ΗΠΑ εξετάζουν μια τέτοια πιθανότητα» να μοιραστεί η Πολωνία τα όπλα», είπε ο Ντούντα στην εφημερίδα. «Το θέμα είναι ανοιχτό». https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-05/poland-is-in-talks-with-us-about-nuclear-weapons-president-says

Ήμουν νέος όταν η κουβανική κρίση πυραύλων έφερε τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Οι Σοβιετικοί αντέδρασαν στην τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία και αποφάσισαν να δώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μια γεύση από το δικό τους φάρμακο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τρομοκρατήθηκαν με την προοπτική να έχουν σοβιετικούς πυραύλους 90 μίλια από τις ακτές μας και αντέδρασαν έντονα. Ευτυχώς, επικράτησαν πιο ψύχραιμα κεφάλια και συνήφθη μια συμφωνία που δέσμευε τους Σοβιετικούς να απομακρύνουν τους πυραύλους από την Κούβα, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αφαιρέσουν τα πυρηνικά από την Τουρκία. Γιατί κάποιος λογικός άνθρωπος να σκεφτεί ότι η Δύση θα μπορούσε τώρα να τοποθετήσει πυρηνικά σχεδόν στα σύνορα της Ρωσίας και πως η Ρωσία δε θα νοιαζόταν ούτε θα αντιδρούσε; Αυτό είναι τρέλα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι παρανοϊκός παραληρηματικός. Δέχεται τη Δύση στο λόγο της και αποδέχεται την πραγματικότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία. Ο Πούτιν έχει δεσμευτεί να το αποτρέψει και είναι πλέον σαφές πως τα μέλη της κυβέρνησής του και ο λαός της Ρωσίας έχουν αφυπνιστεί σε αυτήν την απειλή. Αν ήσουν στη θέση του Πούτιν, τι θα έκανες; Πώς θα αντιδρούσες;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail