Πλατφόρμα για συνομιλίες Πούτιν-Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι η επιθυμία των ΗΠΑ να ακούσουν τη Ρωσία - Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ - Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Οι συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εάν οι ΗΠΑ ήταν πρόθυμες να ακούσουν τις ρωσικές ανησυχίες και να επιστρέψουν στη συζήτηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 και το δημοσιογράφο Pavel Zarubin, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

«Η επιθυμία των ΗΠΑ να ακούσουν τις ανησυχίες μας», είπε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε ποια θα μπορούσε να είναι η πλατφόρμα για τέτοιες συνομιλίες.

«Αυτή είναι στην πραγματικότητα η επιθυμία των ΗΠΑ να επιστρέψουν στην κατάσταση Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου και να θέσουν το ερώτημα: τι προσφέρουν οι Ρώσοι, μπορεί να μη μας ταιριάζουν όλα, αλλά ίσως θα έπρεπε να καθίσουμε μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εννοώ τα προσχέδια εγγράφων που έχουν περάσει και στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο Πούτιν είπε πως δε βλέπει καμία ανάγκη για συνομιλίες με τον Μπάιντεν αυτή την στιγμή και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ακόμη πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail