Αμερικανοί γερουσιαστές προτείνουν τιμωρία για τη Σαουδική Αραβία

Μια συστοιχία πυραύλων Patriot αναπτύχθηκε κοντά στην αεροπορική βάση Prince Sultan στη Σαουδική Αραβία. ΑFΡ / Αndrew Caballero-Reynolds
Freepen.gr - Τα αμερικανικά όπλα θα πρέπει να αποσυρθούν από τη Σαουδική Αραβία ως τιμωρία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο ντε φάκτο ηγέτης του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), δήλωσαν Δημοκρατικοί νομοθέτες.

«Για αρκετά χρόνια, ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει συστοιχίες πυραυλικής άμυνας Patriot στη Σαουδική Αραβία για να βοηθήσει στην άμυνα της υποδομής πετρελαίου από επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτά τα προηγμένα συστήματα εναέριας και πυραυλικής άμυνας θα πρέπει να αναπτυχθούν εκ νέου για να ενισχύσουν την άμυνα των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά, όπως η Πολωνία και η Ρουμανία — ή να μεταφερθούν στους Ουκρανούς εταίρους μας», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Κονέκτικατ Κρις Μέρφι σε δήλωση την Πέμπτη.

Ο Μέρφι, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, υποστήριξε επίσης τις εκκλήσεις για «πάγωμα της νέας στρατιωτικής βοήθειας στη Σαουδική Αραβία» και ζήτησε την αναστολή της σχεδιαζόμενης πώλησης Προηγμένων Πυραύλων Αέρος-Αέρος Μέσης βεληνεκούς (AMRAAM) στο Ριάντ. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει στους Σαουδάραβες να αγοράσουν 180 πυραύλους AMRAAM για 650 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

«Οι αποφάσεις πολιτικής έχουν συνέπειες και αυτά τα βήματα θα προσαρμόσουν το σωστό μέγεθος στη σχέση με τη Σαουδική Αραβία και θα βοηθήσουν την Ουκρανία», υποστήριξε ο γερουσιαστής.
 
Ωστόσο αναρωτιέται κανείς. Αν προχωρήσει μια τέτοια εξέλιξη, τι θα συμβεί με την ελληνική πυροβολαρχία PATRIOT που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία; Τις υπόλοιπες ερωτήσεις, ας τις συμπληρώσει ο αναγνώστης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail