Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία με «καταστροφικές συνέπειες» σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών

Οι ΗΠΑ θα αντεπιτεθούν δυναμικά εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε πρόσφατα στο CBS ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, δηλώνοντας ότι τα δημοψηφίσματα στις δημοκρατίες του Ντονμπάς και στις περιφέρειες Χερσόν και Ζαπορόζιε της Ουκρανίας δεν άλλαξαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο.

«Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία», είπε ο Σάλιβαν στο πρόγραμμα Face the Nation του δικτύου, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε πει στη Μόσχα τόσο ιδιωτικά σε «πολύ υψηλά επίπεδα» όσο και δημόσια ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail