Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν επιθέσεις σε όλες τις γραμμές του μετώπου αλλά αποτυγχάνουν

Freepen.gr - Στις 28 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε επιθετικές επιχειρήσεις σε όλες τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές. Όλες οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές επιθετικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Kharkov και Kherson, Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, αλλά δεν οδήγησαν σε κέρδη από τον ουκρανικό στρατό.

Στην κατεύθυνση του Kupyansk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) επιτέθηκαν σε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις κοντά στο χωριό Berestovoye στην περιοχή του Χάρκοβο. Η επίθεση έγινε από δυνάμεις ενισχυμένου τάγματος. Ως αποτέλεσμα των ζημιών από τη φωτιά που προκάλεσε το ρωσικό πυροβολικό στα προελαύνοντα στρατεύματα, εξουδετερώθηκαν περισσότεροι από 150 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, πέντε οχήματα μάχης πεζικού, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εννέα pickups.

Στην περιοχή Krasny Liman, δύο τακτικές ομάδες τάγματος της AFU εξαπέλυσαν άλλη μια επίθεση προς το χωριό Chervonopopovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Η AFU προσπάθησε να κόψει το δρόμο μεταξύ Svatovo και Kremennaya. Η επίθεση αποκρούστηκε από ρωσικές δυνάμεις. Τα πυρά πυροβολικού και τα χτυπήματα από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξουδετέρωσαν περισσότερους από 50 Ουκρανούς στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο αυτοκίνητα.

Στην πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ, μια ομάδα τακτικής εταιρείας της AFU επιτέθηκε σε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις κοντά στο χωριό Vremevka που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά από το Ugledar. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών μονάδων και των πυρών του πυροβολικού, η AFU απωθήθηκε στις θέσεις της. Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επιχείρησης, καταστράφηκαν περισσότεροι από 30 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ένα τανκ, δύο τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα και ένα φορτηγό.

Στην περιοχή Χερσώνα, τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού και τα χτυπήματα από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη νίκησαν τις εφεδρείες των ουκρανικών στρατευμάτων που προχωρούσαν από τις κατευθύνσεις Nikolaev-Krivoy Rog, καθώς και ομάδες δολιοφθοράς που δρούσαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Περισσότεροι από 180 Ουκρανοί στρατιωτικοί, οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις με μικρές ομάδες επίθεσης κατά μήκος της πρώτης γραμμής στις περιοχές Donbass, Kherson και Zaporozhye. Οι επιθέσεις πιθανότατα στοχεύουν στην αποδυνάμωση της ρωσικής άμυνας, καθώς και στην αναγνώριση μάχης εν μέσω των συνεχιζόμενων προετοιμασιών για μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις. Οι επιθέσεις συνεχίζονται σε όλες τις περιοχές, έτσι ο ρωσικός στρατός δεν μπόρεσε να εντοπίσει την περιοχή μιας άλλης μεγάλης κλίμακας επίθεσης. Τέτοιες τακτικές της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης οδηγούν σε μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Το Κίεβο έχει ήδη δηλώσει ότι οι τάξεις του ουκρανικού στρατού πρέπει να αναπληρωθούν με νέους στρατιωτικούς. Η επιστράτευση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail