Η Πολωνία θέλει να παράγει περισσότερα όπλα στο εσωτερικό και να μειώσει την εξάρτηση από ξένους προμηθευτές

Στόχος της πολωνικής κυβέρνησης είναι να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα για τον πολωνικό στρατό προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από ξένους προμηθευτές και να διασφαλιστεί η κυριαρχία, σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiekci, ο οποίος έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην 32η Τακτική Αεροπορική Βάση στο Łask. Ωστόσο, δήλωσε επίσης πως ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων απαιτεί συνεργασία με συμμάχους.

«Δεν θέλουμε ποτέ να έχουμε ξένες, εχθρικές δυνάμεις στην Πολωνία. Θέλουμε να συνεργαζόμαστε μόνο με στενούς συμμάχους», είπε ο Morawiecki. Ο Πολωνός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ήθελε να οικοδομήσει έναν ισχυρό πολωνικό στρατό και να εξασφαλίσει επαρκή εγχώρια παραγωγή όπλων, ώστε η Πολωνία «να μπορέσει να υπερασπιστεί την ελευθερία της ώστε να είναι η βάση της ευημερίας στο μέλλον».

Συνοδευόμενος από τον Πρέσβη των ΗΠΑ Mark Brzezinski και τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Mariusz Błaszczak, ο Mateusz Morawiecki επισκέφθηκε την 32η Τακτική Αεροπορική Βάση στο Łask, όπου συνάντησε Πολωνούς και Αμερικανούς πιλότους μαχητικών F-16 και F-22 που συμμετείχαν στην αποστολή Air Shielding του ΝΑΤΟ.
 
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Πολωνός πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της ύπαρξης ισχυρού στρατού.
«Είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις χωρίς μια χώρα να έχει γερές οικονομικές και υλικές βάσεις. Γνωρίζαμε ότι το κλειδί για την οικοδόμηση ενός ισχυρού στρατού αποτελείται από τρία πράγματα: χρήματα, χρήματα και για άλλη μια φορά χρήματα», είπε ο Morawiecki.
 
Ο Morawiecki είπε ότι περίμενε τα μελλοντικά όπλα να είναι μοντέρνα, αποτελεσματικά και κατασκευασμένα στην Πολωνία σε μεγάλο βαθμό, γι' αυτό η χώρα θα συνεργαστεί με «τις καλύτερες, πιο σύγχρονες αμυντικές βιομηχανίες και πάνω απ' όλα με τους Αμερικανούς συμμάχους μας». Ο Morawiecki είπε επίσης: «Όποιος δεν θέλει να πληρώσει για τον δικό του στρατό, θα αναγκαστεί να πληρώσει για ξένα στρατεύματα». 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail