Η Δύση ωθεί την Ουκρανία σε πόλεμο με τη Λευκορωσία — Λουκασένκο

Freepen.gr -
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι θα ήταν απολύτως παράλογο για την Ουκρανία να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα σύνορα της Λευκορωσίας, αλλά η Δύση την ωθεί προς την έναρξη ενός τέτοιου πολέμου.

"Έχω ήδη πει πως η Ουκρανία σήμερα δε συζητά απλώς, αλλά σχεδιάζει χτυπήματα στο έδαφος της Λευκορωσίας. Φυσικά, οι Ουκρανοί δεν το χρειάζονται απολύτως. Λοιπόν, γιατί να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στα νότια σύνορά μας - στα βόρεια σύνορά τους; Από στρατιωτική άποψη, αυτό είναι τρέλα», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA πως είπε ο Λουκασένκο σε μια συνάντηση για θέματα ασφαλείας.

"Παρ' όλα αυτά, η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Σπρώχνονται από τους προστάτες τους να εξαπολύσουν έναν πόλεμο εναντίον της Λευκορωσίας για να μας παρασύρουν σε αυτόν και να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ταυτόχρονα", ανέφερε.

Ο Λουκασένκο υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει για τις απειλές στα δυτικά σύνορα στην αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υποσχέθηκε πως η Λευκορωσία δε θα επέτρεπε σε κανέναν να μαχαιρώσει πισώπλατα τις ρωσικές δυνάμεις.

«Ήξερα πολύ καλά τότε ότι η πιο επικίνδυνη κατεύθυνση για εμάς είναι η δυτική. Αν την είχαμε αφήσει απροστάτευτη, σήμερα θα ήταν ο πόλεμος στο κατώφλι μας. Αλλά προτιμήσαμε να κρατήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί. Επιπλέον, ενισχύσαμε τη δυτική κατεύθυνση», είπε ο Λουκασένκο.

Τόνισε πως τα τελευταία γεγονότα στη γέφυρα της Κριμαίας έδειξαν σημαντική αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής.

«Είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με όλους τώρα», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail