Η Ουκρανία είναι απλώς ένα εργαλείο για να αιμορραγήσει τη Ρωσία μέχρι θανάτου και να καταστρέψει την Ευρώπη

Φαίνεται ότι η κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία θεωρείται το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της υπό τις ΗΠΑ συλλογικής Δύσης, είχε σχεδιαστεί πολύ πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Η Ουκρανία, που φαντάζεται περήφανα τον εαυτό της ως ήρωα που υπερασπίζεται τις «δημοκρατικές αξίες» και τη δική της «ανεξαρτησία», είναι απλώς μια κάρτα που βγήκε από το μανίκι κάποιου.

Ντμίτρι Σουντάκοφ - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία δεν ήταν το σημείο εκκίνησης


Σχεδόν πριν από επτά χρόνια, η Δαμασκός δεν συμβιβάστηκε με την Ουάσιγκτον όταν αρνήθηκε να κατασκευάσει τον αγωγό φυσικού αερίου Κατάρ-Τουρκίας εις βάρος των δικών της συμφερόντων και των συμφερόντων του Ιράν και του Ιράκ, με τα οποία είχε υπογράψει μνημόνιο συνεννόησης.

Η ιστορία εξελισσόταν το 2009. Ο αγωγός έπρεπε να συνδέει το βόρειο πεδίο του Κατάρ με την Τουρκία διασχίζοντας τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και τη Συρία για να προμηθεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση με φυσικό αέριο. Αντίθετα, οι συριακές αρχές επέλεξαν να συμμετάσχουν στην κατασκευή ενός ανταγωνιστικού έργου - του Ισλαμικού αγωγού. Η Συρία έπρεπε να πληρώσει για αυτή την απόφαση. Οι μισαλλόδοξοι πολιτικοί στον Λευκό Οίκο ξεκίνησαν έναν πόλεμο κατά της Συρίας με σκοπό την αλλαγή καθεστώτος. Παραδοσιακά επέλεξαν να το κάνουν με πληρεξούσιο, έχοντας μεγαλώσει στην πορεία ένα τέρας με τη μορφή του ISIS*.

Η Ουάσιγκτον θα είχε πετύχει αν η Ρωσία δεν είχε υπερασπιστεί τη Συρία. Η Ρωσία κατάφερε να μπλοκάρει το ISIS*, αποτρέποντας έτσι μια αλλαγή εξουσίας στη Δαμασκό. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες στερήθηκαν την ευκαιρία να κάνουν μια καλή συμφωνία με φυσικό αέριο από το Κατάρ.

Η εκδίκηση της Ουάσιγκτον

Οι εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2 έγιναν η εκδίκηση των ΗΠΑ στη σύγκρουση που βράζει για την αγορά φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κύριου οικονομικού ανταγωνιστή των ΗΠΑ.

Φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον πέτυχε τον στόχο της αυτή τη φορά.

Μία σειρά του Nord Stream 2 δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Οι επισκευές των κατεστραμμένων χορδών θα διαρκέσουν δύο έως τρεις μήνες. Η Gazprom έχει ήδη προσφερθεί να τα επισκευάσει, υπό την προϋπόθεση πως οι Ευρωπαίοι αποδεχτούν αυστηρούς όρους ασφαλείας.

Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν πρόκειται να εκτεθούν για τη ρωσική πλευρά.

Τι σημαίνει; Η απάντηση είναι απλή: το σχέδιο του ΝΑΤΟ παραμένει σε ισχύ:

  • Δημιουργία τεχνητής έλλειψης φυσικού αερίου για την αποβιομηχάνιση της Ευρώπης.
  • να θεωρήσει τη Ρωσία υπεύθυνη για αναξιόπιστες προμήθειες (αν και η Ευρώπη θα μπορούσε να λάβει τα πάντα σύμφωνα με τις συμβάσεις)·
  • προφανές κέρδος για εκείνους που έκαναν όλο αυτό το χάος να συμβεί, γιατί η αγορά φυσικού αερίου από την άμεση αγορά θα κοστίσει στην Ευρώπη επιπλέον 300 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιος ωφελείται από όλα αυτά;

Αποδεικνύεται ότι η φρενήρης άνοδος των τιμών της ενέργειας δεν προκαλείται καθόλου από την υπό τη Ρωσία ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Οι πολιτικοί της ΕΕ απαγορεύουν να αγοράζουν ρωσικούς μεταφορείς ενέργειας. Αυτό τους κάνει να εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από εκείνους από τους οποίους είναι δυνατή η αγορά φυσικού αερίου, αν και σε υπερβολικές τιμές.

Και εδώ, αν όλα τα προηγούμενα συμπεράσματα γίνουν σωστά, όλα είναι απλά:

Η Ουκρανία είναι απλώς ένα εργαλείο για να αιμορραγήσει τη Ρωσία μέχρι θανάτου και να καταστρέψει την Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail