Οι πάροχοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα πληρώνουν τους πελάτες για τη μη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας

PublicDomainPictures / pixabay
Οι πελάτες των βρετανικών προμηθευτών ενέργειας Octopus Energy και Ovo Energy μπορούν να πάρουν χρήματα πίσω για τη μη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους υψηλής ζήτησης ενέργειας, ανέφερε την Παρασκευή η βρετανική ταμπλόιντ Mirror.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν προγράμματα για να βοηθήσουν τη Βρετανία να αποφύγει τις διακοπές ρεύματος κατά τους πιο κρύους μήνες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το National Grid ESO της Βρετανίας προειδοποίησε ότι το έθνος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια σειρά από τρίωρες διακοπές ρεύματος τον ερχόμενο χειμώνα, εάν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει αρκετές εισαγωγές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δύο πάροχοι ενέργειας δήλωσαν ότι θα ανταμείψουν τους πελάτες με έξυπνους μετρητές για τη χρήση λιγότερης ενέργειας σε ώρες αιχμής. Και τα δύο νέα σχέδια αποτελούν μέρος της εργαλειοθήκης του National Grid για να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα αυτόν τον χειμώνα.

Στο πλαίσιο του συστήματος του Octopus, το οποίο ονομάζεται Saving Sessions και θα διαρκέσει μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Μαρτίου 2023, οι πελάτες θα αμείβονται κατά μέσο όρο 4 £ (4,46 $) για κάθε μονάδα που αποθηκεύεται κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων. Αυτό αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες να εξοικονομήσουν περίπου 100 £ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Αντί να κόβουμε ολόκληρα κομμάτια της χώρας εάν έχουμε έλλειψη φυσικού αερίου, μπορούμε να ανταμείψουμε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια σε περιόδους αιχμής ζήτησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus, Γκρεγκ Τζάκσον.

«Ήμασταν ο πρώτος προμηθευτής ενέργειας που προσφέραμε αυτή την υπηρεσία στους πελάτες μας και ελπίζουμε ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κάνουμε τα μπλακ άουτ παρελθόν και να μειώσουμε το κόστος για όλους».

Η έκδοση του σχήματος της Ovo είναι μια δοκιμή που ονομάζεται Power Move. Ο πάροχος ενέργειας θα ανταμείβει τους πελάτες έως και 100 £ για τη μη χρήσης ενέργειας σε ώρες μη αιχμής. Το πρόγραμμα διαρκεί από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail