Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν το 90% των στρατιωτικών υποδομών του Ιράν στη Συρία

IDF SPOKESPERSON UNIT
Freepen.gr - Ο ισραηλινός στρατός [IDF] έχει καταστρέψει περίπου το 90% της στρατιωτικής υποδομής του Ιράν και προσπαθεί να εδραιωθεί - με τη Χεζμπολάχ - στη Συρία, ισχυρίστηκαν ανώτατα στελέχη του αμυντικού κατεστημένου το Σαββατοκύριακο, γράφει η jpost.com.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το Ισραήλ κατάφερε τα τελευταία χρόνια να περιορίσει σχεδόν πλήρως την ικανότητα του Ιράν να μεταφέρει όπλα στη Συρία, να κατασκευάζει όπλα στο έδαφος της χώρας και να δημιουργήσει μια βάση σε αυτό με φιλοϊρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πηγές, το σχέδιο του πρώην διοικητή της ιρανικής δύναμης Quds, Qassem Soleimani, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς το 2020, απέτυχε λόγω της συνεχιζόμενης αεροπορικής εκστρατείας των IDF κατά των δυνάμεων στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail