Ντουέτο κεφιού και θηλυκότητας: Οι 2 περιζήτητες αδελφές του ελληνικού σινεμά που όλοι πίστευαν ότι ήταν δίδυμες

Θα μπορούσαν να μείνουν στην ιστορία της ελληνικής σόου μπιζ ως αδελφές Ανθίδη αν κρατούσαν το καλλιτεχνικό επώνυμο του πατέρα τους. Ή αδελφές Μασταπά εάν εκείνος είχε κρατήσει το κανονικό δικό του. Προτίμησαν όμως να επιλέξουν εκείνο της μητέρας τους με καταγωγή από την Αυστρία και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι αδελφές Μπρόγερ που κυριάρχησαν στην αθηναϊκή νύχτα και όχι μόνο!

Από: menshouse.gr

Ο κόσμος θεωρούσε ότι επρόκειτο για δίδυμες, χωρίς όμως αυτό να είναι αληθές. Η Έρρικα και η Μαργαρίτα είχαν 1,5 χρόνο διαφορά και είχαν γεννηθεί στην Αυστρία, εκεί δηλαδή που ο πατέρας τους είχε γνωρίσει την μητέρα τους και βρέθηκαν στην Ελλάδα όταν ήταν 7 και 5,5 ετών, αντίστοιχα.

Ντουέτο κεφιού και θηλυκότητας: Οι 2 περιζήτητες αδελφές του ελληνικού σινεμά που όλοι πίστευαν ότι ήταν δίδυμες

Μετέφεραν την φινέτσα και την καλαισθησία της μαμάς αλλά και το ταλέντο του μπαμπά που ως ηθοποιός είχε ασχοληθεί κυρίως με την πρόζα και το μουσικό θέατρο. Ως έφηβες –περισσότερο παίζοντας- αντέγραφαν τις κινήσεις και το ντύσιμο των αδελφών Κέσλερ οι οποίες εκείνη την περίοδο μεσουρανούσαν στο διεθνές στερέωμα. Σε παλαιότερη συνέντευξή τους, είχαν εξομολογηθεί: «Τότε είχαμε κάτι τζουκ μποξ που, όταν έριχνες κέρμα για κάποιο τραγούδι, σου έδειχνε και τι φορούσαν οι καλλιτέχνες, κάτι σαν βιντεοκλίπ της εποχής. Βάζαμε τις Κέσλερ κι ό,τι φορούσαν το φτιάχναμε κι εμείς. Την πρώτη φορά είπαμε κι ένα τραγούδι τους και… πέτυχε η μαγιά. Τα κοστούμια μας τα ράβαμε σε μοδίστρες, γιατί δεν είχαμε χρήματα. Όταν, όμως, πιαστήκαμε, πήγαμε σε πολλούς σχεδιαστές και μας έραψαν ρούχα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Φιλήμων, ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Γιάννης Βούρος, αλλά και άλλοι μόδιστροι υψηλής ραπτικής».


Το ελληνικό ντουέτο έκανε ντεμπούτο στην αθηναϊκή νύχτα όταν εμφανίστηκε στα Αστέρια στο πλευρό του Γιάννη Βογιατζή. Εκεί τις είδε και ο Μίμης Τραϊφόρος που τους πρότεινε να λάβουν μέρος στην παράσταση στο θέατρο Βέμπο και από εκείνο το σημείο και μετά η καριέρα τους εκτοξεύθηκε. Έτσι δεν άργησαν να έρθουν και οι προτάσεις για συμμετοχές στην μεγάλη οθόνη όπου σε πολλές ταινίες της εποχής οι πρωταγωνιστές σε κάποιο σημείο καταλήγουν σε ένα κοσμικό κέντρο όπου εκείνες δίνουν το δικό τους σόου.

Εμφανίζονται για πρώτη φορά στο φιλμ του Αλέκου Σακελλάριου «Όταν λείπει η γάτα», με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου και ακολουθούν οι ταινίες «Τέντι μπόι αγάπη μου», «Το πιο λαμπρό μπουζούκι», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Ο ανήφορος», «Κάλλιο πέντε και στο χέρι», «Κόσμος και κοσμάκης», «Δεσποινίς διευθυντής», «Ο Θεόδωρος και το δίκαννο», «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα», «Το πρόσωπο της ημέρας», «Η Ρένα είναι οφσάιντ».


Σε αντίθεση με την αδελφή της, η Έρρικα κάνει καριέρα και ως ηθοποιός, πρωταγωνιστώντας στα φιλμ «Τα 201 καναρίνια», «Έξοδος κινδύνου», «17 σφαίρες για έναν άγγελο», «Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ» και κορυφαία στιγμή της στην μεγάλη οθόνη θεωρείται η ταινία «Η Παριζιάνα» του Γιάννη Δαλιανίδη, στον θρυλικό ρόλο της Ελένης Καραμπουμπούνα. Παράλληλα, το 1970 γίνεται και το πρώτο όνομα στο παρθενικό ελληνικό σίριαλ «Το σπίτι με τον φοίνικα» και αργότερα συμμετέχει και σε άλλες παραγωγές, την ίδια ώρα που η αδελφή της, Μαργαρίτα, αποφασίζει το 1978 να σταματήσει την καριέρα της.

Για τα μάτια της ο Δάκης, με τον οποίο είχαν σχέση εκείνη την εποχή, ερμήνευσε το κομμάτι που φέρει το όνομά της, ενώ αργότερα παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Τσολακάκη αποκτώντας μια κόρη, την Κρίστυ Τσολακάκη, που αργότερα παντρεύτηκε τον Νίκο Χατζηνικολάου. Δυστυχώς έφυγε από την ζωή στα 77 χρόνια της, μετά από μάχη με τον καρκίνο…

Ντουέτο κεφιού και θηλυκότητας: Οι 2 περιζήτητες αδελφές του ελληνικού σινεμά που όλοι πίστευαν ότι ήταν δίδυμες

Από την πλευρά της η Έρρικα ερωτεύθηκε σφόδρα τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Τα 201 καναρίνια» και μετά από σχέση δύο ετών, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, παραμένοντας μαζί για άλλα 7 χρόνια, πριν πάρουν διαζύγιο, έχοντας αποκτήσει την κόρη τους Σάντρα. Αργότερα παντρεύτηκε ξανά τον ανώτερο κρατικό λειτουργό του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Μαρινάκη. Το 2019 έκανε ένα ιστορικό come back λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Η Παριζιάνα», ακριβώς μισό αιώνα μετά την παρουσία της στην ομώνυμη ταινία!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail