Παραλίγο σύγκρουση ρωσικού An-26 με δύο οπλισμένα μαχητικά UAV των ΗΠΑ στη Συρία

Αντόνοφ Αν-26. Flickr, του Marko Stojkovic
Freepen.gr - Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος An-26 χρειάστηκε να αποφύγει δύο πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών πάνω από τη βόρεια Συρία ενώ εκτελούσε μια αποστολή ανεφοδιασμού, αποκάλυψε στις 4 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, υποστράτηγος Oleg Yegorov.

Ο διοικητής είπε στους δημοσιογράφους ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζει να στέλνει πλήρως οπλισμένα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τη διεξαγωγή μη εξουσιοδοτημένων πτήσεων στο συριακό εναέριο χώρο.

«Στις 07:25 ώρα Μόσχας στις 3 Οκτωβρίου, ένα αεροσκάφος An-26 της στρατιωτικής αεροπορίας μεταφορών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που εκτελούσε πτήση ανεφοδιασμού για ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, χρειάστηκε να αποφύγει σύγκρουση με αμερικανικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα MQ-1 και MQ-9 που ακολούθησαν τη διαδρομή του στη βόρεια Συρία», είπε.

Ο Yegorov πρόσθεσε πως το περιστατικό ήταν το τελευταίο σε μια σειρά παραβιάσεων των ΗΠΑ της συμφωνίας της 20ής Οκτωβρίου 2015 για την πρόληψη αεροπορικών επεισοδίων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων πάνω από τη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail