Κοτζιάς: Άμεσα κλείσιμο κόλπων και επέκταση στα 12 ν.μ. στην Κρήτη!

«Ο δρόμος αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων (νέες τουρκολυβικές συμφωνίες) απαιτεί να "κλείσουμε άμεσα τους κόλπους" της Κρήτης» σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς.

«Στη συνέχεια, με αφετηρία τις νέες γραμμές βάσης, προχωρούμε στην άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης ("θαλασσια ύδατα") της Κρήτης στα 12 μίλια. Ζώνη η οποία, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλάσσης, υπερέχει κάθε άλλης και της ψευδο-ΑΟΖ» σημειώνει ο κ. Κοτζιάς και καταλήγει:

«Είναι το πρώτο βήμα της χώρας στα πλαίσια της ειδικής στρατηγικής πρότασής μου για την διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής (και θαλάσσιας κυριαρχίας) της. Πρέπει να τεθούν φραγμοί στις υποχωρήσεις της κυβέρνησης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail