Οι Αμερικανοί το έκαναν!

Στο αξιοσημείωτο βιβλίο του, The Psychology of Totalitarianism, ο Φλαμανδός ψυχολόγος Mathias Desmet εξηγεί πώς η συλλογική ψύχωση μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χάσουν την κριτική τους ικανότητα. Αναφέρει ένα διάσημο πείραμα στο οποίο μπορεί κάποιος να πει ότι μια γραμμή σε ένα διάγραμμα έχει το ίδιο μήκος με μια άλλη, ενώ στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη, αν επτά ή οκτώ ηθοποιοί προσποιήθηκαν ότι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα πριν από αυτόν.
 
JOHN LAUGHLAND - forumfordemocracy.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Desmet γράφει κυρίως για την καταναγκαστική ψύχωση του Covid. Αλλά τα ίδια επιχειρήματα ισχύουν για την τρέχουσα συλλογική ψύχωση για τη Ρωσία. Χρόνια και δεκαετίες τώρα, μας ταΐζουν ιστορίες τρόμου για τη Ρωσία. Αυτά φυσικά έχουν αυξηθεί μόνο σε ένταση μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Φτάσαμε τώρα σε μια κατάσταση στην οποία ολόκληρα τμήματα των μέσων ενημέρωσης και οι αντίστοιχες εθνικές τους κυβερνήσεις ισχυρίζονται πως πιστεύουν πράγματα που είναι απλά αδύνατα.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι η προφανής δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream. Η Ρωσία κατηγορήθηκε αμέσως, αλλά η κατηγορία δεν είναι αξιόπιστη, για τους εξής λόγους. Αψηφώ κάθε άτομο προικισμένο με κανονικές κριτικές ικανότητες για να δείξω το αντίθετο.

Οι Αμερικανοί είναι αντίθετοι με το Nord Stream 2 εδώ και χρόνια.

Ήταν η Γερμανία, με εντολή των ΗΠΑ, που αποφάσισε να μην ανοίξει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 το Φεβρουάριο. Ο Τζο Μπάιντεν είπε μπροστά στον Όλαφ Σολτς «Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό». Όταν ρωτήθηκε πώς θα το έκαναν οι ΗΠΑ, απάντησε, «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε». [1] Η Victoria Nuland το κατέστησε ακόμη πιο σαφές τον Ιανουάριο. [2]

Αυτή είναι μια μακροχρόνια αμερικανική θέση. Επί διακυβέρνησης Τραμπ, επιβλήθηκαν εξωεδαφικές κυρώσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες που εργάζονταν για την κατασκευή του αγωγού. Ο Τραμπ συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των Τριών Θαλασσών στη Βαρσοβία το 2018, μια πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση της δημιουργίας υποδομών για να μπορέσει η Ευρώπη να λαμβάνει αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο αντί του ρωσικού αερίου. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια πολύ μακροχρόνια αντίθεση των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη και αυξημένη παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Οι Αμερικανοί, μαζί με τους Πολωνούς και τους Ουκρανούς, έχουν οργανώσει μια θορυβώδη εκστρατεία κατά του Nord Stream 2 εδώ και χρόνια, οι Πολωνοί συγκρίνουν τον αγωγό με το σύμφωνο Molotov-Ribbentrop του Σεπτεμβρίου 1939. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schröder, έχει δυσφημιστεί και παραλίγο να διαγραφεί από το δικό του κόμμα επειδή εργάστηκε για τον Nord Stream 2. Μπροστά σε όλη αυτή την εχθρότητα, η Ρωσία συνέχισε να κατασκευάζει τον αγωγό, ολοκληρώνοντάς τον πέρυσι με την απόλυτη οργή όλων των προαναφερθέντων χωρών. Γιατί να το τινάξει στον αέρα η Ρωσία αφού ξόδεψε δισεκατομμύρια για αυτό;

Η Ρωσία δεν έχει κανένα κίνητρο να καταστρέψει τους αγωγούς, αλλά αντίθετα έχει ενεργό συμφέρον να παραμείνουν λειτουργικοί, μεταξύ άλλων για πολιτικούς λόγους.

Στην παρούσα κατάσταση, η Γερμανία αρνήθηκε να ανοίξει το Nord Stream 2 και στη συνέχεια οι Ρώσοι, φαινομενικά για τεχνικούς λόγους, έθεσαν σε αδράνεια το Nord Stream 1.

Αν πιστεύετε ότι οι τεχνικοί λόγοι είναι απλώς μια πρόφαση, και πως στην πραγματικότητα οι Ρώσοι αδράνησαν το Nord Stream 1 για να ασκήσουν πίεση στους Ευρωπαίους, όπως έχει ευρέως υποστηριχθεί, τότε μόνο πιθανό λογικό συμπέρασμα είναι ότι η εν λόγω πίεση ασκείται σε μια προσπάθεια να αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να ανοίξουν το Nord Stream 2, κάνοντας τους να συνειδητοποιήσουν ότι το χρειάζονται.

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει φυσικό αέριο μέσω των χερσαίων αγωγών Yamal και Druzhba (Φιλία), και καθώς η Ρωσία απέτρεψε πρόσφατα σχέδιο ανατίναξης του αγωγού Turk Stream [3] , είναι απίστευτο να ισχυρίζεται κανείς ότι η Ρωσία θέλει να σταματήσει να προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο.

Αντίθετα, η συνεχής παροχή φυσικού αερίου, που τώρα πωλείται για ρούβλια, βοήθησε το ρούβλι να γίνει ένα από τα νομίσματα με τις ισχυρότερες επιδόσεις στον κόσμο, ενώ η δύναμή του επέτρεψε στη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια και να ανακάμψει από το αρχικό σοκ που προκλήθηκε από τις κυρώσεις του Μαρτίου. Η Ρωσία έχει κάθε συμφέρον να συνεχίσει να πουλά φυσικό αέριο, ακόμη και στις τρέχουσες συνθήκες οικονομικού πολέμου. Με την ίδια λογική, οι εχθροί της Ρωσίας έχουν κάθε κίνητρο να αφαιρέσουν αυτή τη μόχλευση από τη Ρωσία.

Εάν υποστηρίζετε, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η Ρωσία προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη μειώνοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου, τότε με ποια πιθανή λογική θα σαμποτάριζε η Ρωσία τον αγωγό; Η καταστροφή του αγωγού αφαιρεί ακριβώς κάθε ικανότητα της Ρωσίας να εκβιάσει οποιονδήποτε. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που υπονομεύτηκε.

Θα μπορούσε η Ρωσία να το κάνει;

Τα πιο τρελά μέσα ενημέρωσης έχουν γεμίσει εικασίες για Ρώσους βατραχανθρώπους που εκτελούν μια μυστική αποστολή. Όλα είναι πιθανά. Αλλά αν αυτή είναι η αλήθεια, τότε εμφανίζεται το ΝΑΤΟ με μάλλον κακό φως. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μόλις λίγα χιλιόμετρα ή μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τις πολωνικές, δανικές και γερμανικές ακτές – όλες μέλη του ΝΑΤΟ. Εάν το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ένα βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής υποδομής, τότε σε τι χρησιμεύει;

Αντίθετα, οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν ασκήσεις τον Ιούνιο του 2022 στο Bornholm, το νησί της Δανίας όπου ανατινάχθηκε ο αγωγός, δοκιμάζοντας υποβρύχια εκρηκτικά και drones. [4]Έτσι, ενώ είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς Ρώσοι βατραχάνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιήσει μια επιχείρηση κάτω από τη μύτη του ΝΑΤΟ, είναι εύκολο να δούμε πώς θα μπορούσαν να το κάνουν οι Αμερικανοί επειδή ασκούσαν αυτό ακριβώς εκεί πριν από τρεις μήνες. Ίσως αυτό να ήταν πραγματικά το θέμα των ασκήσεων.


Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να είχαν στείλει μια μυστική ομάδα χτυπημάτων για να ανατινάξουν έναν αγωγό κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, τότε είναι αδιανόητο πως θα ανατίναζαν τον δικό τους αγωγό και όχι τον Baltic Pipe, ο οποίος (συμπτωματικά;) επίσημα άνοιξε την ίδια μέρα μετά την επίθεση στο Nord Stream 2. Το Baltic Pipe είναι ένα έργο Νορβηγίας-Δανίας-Πολωνίας που έχει σχεδιαστεί για την παροχή φυσικού αερίου από τη Νορβηγία στη Δανία και την Πολωνία και τη μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία. Εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία προσπαθεί να σαμποτάρει τις προμήθειες φυσικού αερίου της Ευρώπης, πρέπει σίγουρα να συμπεράνετε πως θα ανατινάξει τον Baltic Pipe. Εάν η Ρωσία θέλει να λιμοκτονήσει την Ευρώπη από φυσικό αέριο, χρειάζεται μόνο να μη βάλει καθόλου αέριο στον Nord Stream 2, ούτε να το τινάξει στον αέρα.

Κλείστε την ΕΕ

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland, που όπως είδαμε παραπάνω, είπε τον Ιανουάριο ότι είχε πει στους Γερμανούς το Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει, είχε μια περίφημη τηλεφωνική συνομιλία το 2014 με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο, Geoffrey Pyatt. στην οποία οι δυο τους αποφάσισαν τη σύνθεση της νέας ουκρανικής κυβέρνησης. [5] Κάποια στιγμή, η Νούλαντ εξέφρασε με χυδαίους αλλά συνοπτικούς όρους την πολιτική των ΗΠΑ για την Ουκρανία: «Γ...αμήστε την ΕΕ».

Αυτό ακριβώς έκαναν οι Αμερικανοί. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Ράντεκ Σικόρσκι. Ένας από τους πιο μοχθηρούς ρωσοφοβικούς σε μια πολύ ρωσοφοβική χώρα, ο Σικόρσκι είναι πολύ κοντά στις υπηρεσίες ασφαλείας. Την ημέρα της επίθεσης, έγραψε στο Twitter πολύ απλά, με μια φωτογραφία του αερίου που αναβλύζει στην επιφάνεια της θάλασσας, «Ευχαριστώ, ΗΠΑ». [6]

[1] https://www.youtube.com/watch?t=95&v=OS4O8rGRLf8&feature=youtu.be
[2] https://twitter.com/StateDept/status/1486818088016355336
[3] https:// tass.com/society/1511625
[4] https://seapowermagazine.org/baltops-22-a-perfect-opportunity-for-research-and-resting-new-technology/
[5]https://www.theguardian.com/world/video/2014/feb/07/eu-us-diplomat-victoria-nuland-phonecall-leaked-video
[6] https://twitter.com/radekikorski/status/ 1574800653724966915
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail