Η Ουκρανία αναπτύσσει μυστικό όπλο με βεληνεκές 1.000 km και κεφαλή βάρους 75 κιλών

Freepen.gr - Η Ουκρανία αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο με μεγάλη εμβέλεια και υψηλή ισχύ και οι πληροφορίες για αυτό το όχημα μάχης προκαλούν την περιέργεια πολλών παρατηρητών.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας εισαγωγής και εξαγωγής όπλων Ukroboronprom ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναπτύσσουν ένα μυστικό όπλο που θα μπορούσε να γίνει ο διαμήκης «βραχίονας» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην πραγματοποίηση επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας.

«Αυτό το όπλο έχει βεληνεκές 1.000 km και η κεφαλή του ζυγίζει 75 κιλά. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία ανάπτυξης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η οποία συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός τμήματος του όπλου, πιθανότατα άτρακτο ενός drone αυτοκτονίας.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Η εμβέλεια είναι 1000 km, το βάρος της κεφαλής είναι 75 κιλά. Ολοκληρώνουμε την ανάπτυξη.

Σήμερα, το Κίεβο δέχτηκε για άλλη μια φορά επίθεση από επιθετικά drones Geran-2, γνωστά ως Shahed-136. Τα περισσότερα από τα εχθρικά UAV καταστράφηκαν επιτυχώς. Δυστυχώς, όχι όλα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κερδίζουν στο πεδίο της μάχης και ως εκ τούτου οι επιθέσεις από εναέρια «μοτοποδήλατα» δεν είναι παρά η αγωνία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο εκφοβισμός, ο τρόμος των αμάχων είναι οι άθλιες μέθοδοι τους.

Οι Ρώσοι δε θα σπάσουν τα σχέδιά μας ή το πνεύμα μας. Η Ukroboronprom λειτουργεί σε αυξημένη λειτουργία από την πλήρη εισβολή. Δε σας λέμε πρακτικά τίποτα (πρέπει, πιστέψτε μας), αλλά αυτό το «τίποτα» λειτουργεί με επιτυχία στο πεδίο της μάχης, και κάποιο άλλο «τίποτα» δοκιμάζεται με επιτυχία ξανά και ξανά. Θα πείτε, αυτό δεν αρκεί. Συμφωνούμε, γι' αυτό προτιμούμε να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, παρά να πλημμυρίζουμε τον χώρο των ΜΜΕ με ηχηρές δηλώσεις.



Φυσικά, είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια το νέο όπλο της Ουκρανίας από αυτή τη φωτογραφία, αλλά είναι εύκολο να δει κανείς ότι η κεφαλή που φέρει είναι πολύ βαριά, σημειώνει το defense-arabic.com.

Εάν αυτό το νέο όπλο ήταν ένα drone αυτοκτονίας, τότε το άνοιγμα των φτερών του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 4 μέτρα και το βάρος απογείωσης πάνω από 200 κιλά. Επί του παρόντος, η Ουκρανία δεν έχει παράσχει μια επισκόπηση του κινητήρα, καθώς και του συστήματος ελέγχου του όπλου για λειτουργία σε μεγάλες αποστάσεις.

Να σημειωθεί ότι η εμβέλεια μάχης των 1000 χλμ του UAV είναι αρκετά μεγάλη, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τα μέσα πλοήγησης και μετάδοσης δεδομένων στο κέντρο ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

Εάν δεν υπάρχει δορυφορική επικοινωνία, τότε σε αυτό το εύρος δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί κανάλι άμεσου ελέγχου λόγω υπέρβασης των ορίων του ραδιοηλεκτρομαγνητικού ορίζοντα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο απλούστερος τρόπος εφαρμογής καθοδήγησης είναι η παραδοσιακή δορυφορική πλοήγηση, η οποία επιτρέπει το χτύπημα ακίνητων αντικειμένων με γνωστές συντεταγμένες. Αλλά η ακρίβειά του δεν επιτρέπει την καταστροφή στρατιωτικών στόχων υψηλής κινητικότητας.

Όμως το ζήτημα της ακρίβειας αντισταθμίζεται συχνά από το μέγεθος της κεφαλής που φέρει το όπλο, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι πιο βολικό. Για παράδειγμα, όταν είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τα εχθρικά αεροδρόμια.

Μια παθητική κεφαλή που καθοδηγείται από ραντάρ μπορεί να εγκατασταθεί στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας για την καταστροφή της αντιαεροπορικής άμυνας και των ραντάρ επιτήρησης του εχθρού.

Τα καθοδηγούμενα οχήματα υψηλής τεχνολογίας σε αυτόνομη λειτουργία λέγεται ότι είναι ακριβά, καθώς και εύκολο να αναχαιτιστούν. Θα ήταν λοιπόν πιο αποτελεσματικό αν αυτό το όπλο ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρα θερμικής απεικόνισης, με δυνατότητα αναγνώρισης στόχων στο έδαφος.

Εάν γινόταν αυτό, το «μυστικό όπλο» της Ουκρανίας θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να διεισδύσει στην αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου από τα συμβατικά, αργά κινούμενα drones.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το πιο σημαντικό ζήτημα τώρα είναι η ολοκλήρωση της έρευνας και ανάπτυξης και η διατήρηση ενός υψηλού ποσοστού μαζικής παραγωγής, προκειμένου να παρασχεθεί στον στρατό μια ποικιλία οχημάτων μάχης αυτού του τύπου.

Επί του παρόντος, το ιρανικής κατασκευής drone αυτοκτονίας Shahid-136 (ή Shahid-136) που παρέχεται στον ρωσικό στρατό έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης, ωθώντας την Ουκρανία να αναπτύξει ένα παρόμοιο όπλο στο πολύ εγγύς μέλλον.

Η Ουκρανία χρειάζεται να παράγει τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες drones αυτοκτονίας για να επιτύχει την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για να βυθίσει την εχθρική αεράμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail