Ο ιδρυτής της Wagner αποκαλύπτει τα μυστικά της ομάδας

Freepen.gr - Ο Ρώσος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ομίλου Concord Catering, Yevgeny Prigozhin επιβεβαίωσε επίσημα ότι το 2014 δημιούργησε μια ομάδα, η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως Wagner PMCs.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Prigozhin απάντησε στην ερώτηση των Ρώσων δημοσιογράφων γιατί σταμάτησε να αρνείται τις σχέσεις του με τον όμιλο Wagner:

«Αποφεύγω τα χτυπήματα πολλών αντιπάλων εδώ και πολύ καιρό με έναν κύριο στόχο - να μην αντικαταστήσω αυτούς τους τύπους, που αποτελούν τη βάση του ρωσικού πατριωτισμού. Και κέρδισα αυτή την υπόθεση σε πολλά δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού, γιατί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει πάντα χώρος για αθλήματα και οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο του αντιπάλου», είπε ο Prigozhin.

Ο Πριγκόζιν ανέφερε πως το 2014, «όταν άρχισε η γενοκτονία του ρωσικού πληθυσμού στο Ντονμπάς» και «την τελευταία στιγμή η Ρωσία κατάφερε να εμποδίσει την άφιξη του ουκρανικού στρατού στην Κριμαία», ο ίδιος, μαζί με «πολλούς άλλους επιχειρηματίες», προσπάθησε να «στρατολογήσει μια ομάδα που θα πήγαινε και θα προστάτευε τους Ρώσους».

«Αλλά κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους «Κοζάκους» και άλλους παραστρατιωτικούς συντρόφους, οι μισοί είναι απατεώνες και οι μισοί από αυτούς που έπαιρναν χρήματα, προσέλαβαν εθελοντές και τους έστειλαν γυμνούς, ξυπόλητους στον πραγματικό θάνατο. Μετά πέταξα σε ένα από τα πολύγωνα και το έκανα μόνος μου. Καθάρισα μόνος μου τα παλιά όπλα, τακτοποίησα μόνος μου τα αλεξίσφαιρα και βρήκα ειδικούς που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν σε αυτό.

Από εκείνη τη στιγμή, την 1η Μαΐου 2014, γεννήθηκε μια ομάδα πατριωτών, η οποία αργότερα απέκτησε τον τίτλο της τακτικής ομάδας τάγματος «Βάγκνερ». Μόνο χάρη στο θάρρος και τη γενναιότητά τους έγινε δυνατή η απελευθέρωση του αεροδρομίου του Λούγκανσκ και πολλών άλλων περιοχών και η μοίρα της LPR και της DPR άλλαξε ριζικά», είπε ο Prigozhin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτό, για οκτώ ολόκληρα χρόνια, «κάθε περίεργος δημοσιογράφος και κάθε ξεδιάντροπο κάθαρμα έκανε βρώμικες αναφορές για τη Wagner PMC σε μια προσπάθεια να βρει αρνητικά πράγματα». Την ίδια στιγμή, «αυτοί οι τύποι είναι ήρωες που υπερασπίστηκαν τον συριακό λαό, άλλους λαούς των αραβικών χωρών, μειονεκτούντες Αφρικανούς και Λατινοαμερικανούς, έχουν γίνει ένας από τους πυλώνες της Πατρίδας μας».

Σήμερα, η Ομάδα Βάγκνερ μάχεται στις πιο σκληρές μάχες στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας. Η PMC είναι μια από τις πιο έτοιμες για μάχη μονάδες των δυνάμεων υπό την ηγεσία της Ρωσίας που συνεχίζουν με επιτυχία να απωθούν τους Ουκρανούς από τις θέσεις τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Ο Πριγκόζιν ήρθε επίσης στην πρώτη γραμμή για να υποστηρίξει τους μαχητές του. Εν μέσω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης στη Ρωσία, πολλοί εθελοντές προσπαθούν να ενταχθούν στην Ομάδα Βάγκνερ και να λάβουν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία στις τάξεις της.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail