Το Κρεμλίνο αποκαλύπτει το επόμενο βήμα σε Donbass, Kherson και Zaporozhye - Τι υπογράφει αύριο ο Πούτιν

Photo: Konstantin Zavrazhin
Freepen.gr - Το Κρεμλίνο αποκάλυψε πότε θα υπογράψει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τις συνθήκες για την ένταξη των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς, καθώς και των αυτοαποκαλούμενων κρατών στη Χερσώνα και το Ζαπορόζιε, στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η κίνηση ακολουθεί τα δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν στις αντίστοιχες περιοχές.

Η τελετουργική υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου μέσα στο Παλάτι του Κρεμλίνου την Παρασκευή στις 15:00 ώρα Μόσχας, μετά την οποία ο Πούτιν θα εκφωνήσει μια «μεγάλη ομιλία», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης προσωπικά με τους επικεφαλής των νέων περιοχών.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ξεχωριστά ότι η ομιλία του Πούτιν την Παρασκευή δεν θα είναι επίσημη ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση -το κοινοβούλιο της χώρας- δηλώνοντας ότι μια τέτοια ομιλία θα διεξαχθεί σε εντελώς διαφορετική μορφή και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
 

 
Όπως εξήγησε ο γερουσιαστής Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, η υπογραφή των συνθηκών είναι μόνο ένα από τα βασικά βήματα που είναι απαραίτητα για την επίσημη ενσωμάτωση των νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία. 
 
Αφού ο Πούτιν υπογράψει τις συνθήκες, πρέπει να υποβληθούν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία. Μόλις εκκαθαριστούν, τα έγγραφα πρέπει να επικυρωθούν από την Κάτω Βουλή, την Κρατική Δούμα, και την Άνω Βουλή του κοινοβουλίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Μόνο μετά από αυτό θα ενσωματωθούν επίσημα η DPR, η LPR και οι περιοχές Kherson και Zaporozhye στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail