Οι κυρώσεις πρέπει να πλήξουν τους απλούς Ρώσους, λέει η Φινλανδή party animal πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin, γνωστή για τα τρελά πάρτυ που συμμετέχει ή διοργανώνει δήλωσε την Τρίτη ότι οι κυρώσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αναστολής της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με τη Ρωσία, «δεν είναι αρκετές». Υποστήριξε πως οι απλοί Ρώσοι πρέπει να αισθάνονται πίεση στην καθημερινή τους ζωή.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις γιατί όσο μεγαλύτερο αντίκτυπο [έχουμε] με τις κυρώσεις, τόσο πιο ακριβό θα είναι για τη Ρωσία να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο», είπε η Μάριν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάριν προτείνει κινήσεις κατά του απλού ρωσικού πληθυσμού από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν είναι «σωστό» οι Ρώσοι «να μπορούν να ζήσουν μια κανονική ζωή, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, να είναι τουρίστες», είπε η Μάριν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Yle στις 8 Αυγούστου. Αυτή η δήλωση επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα από την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, η οποία έγραψε στο Twitter ότι « Η επίσκεψη στην Ευρώπη είναι προνόμιο, όχι ανθρώπινο δικαίωμα».

Η περίπτωση λόγω ιδιοσυγκρασίας μια τέτοια κίνηση να ατσαλώσει και να συσπειρώσει τους Ρώσους δεν περνά από το μυαλό της Φινλανδής πρωθυπουργού. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail