Τι αποκαλύπτουν οι Σουηδοί για τα συμβάντα στο Nord Stream - Αίνιγμα οι πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων

The gas leak at Nord Stream 2 seen from the Danish F-16 interceptor on Bornholm. Photo: Danish Defence
Freepen.gr - Δύο υπόγειες εκρήξεις αναφέρθηκαν στην περιοχή διαρροών αερίου στον αγωγό Nord Stream, ανέφερε η σουηδική ιστοσελίδα svt.se. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σημειώθηκαν εκρήξεις, είπε ο σεισμολόγος Bjorn Lund. Τριάντα σταθμοί μέτρησης στη νότια Σουηδία κατέγραψαν τα δεδομένα, ανέφερε η δημοσίευση. 

Τα γερμανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι οι εκρήξεις μπορεί να έλαβαν χώρα ως αποτέλεσμα στοχευμένων δολιοφθορών. Ούτε η Μόσχα απέκλεισε μια τέτοια ευκαιρία.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας δήλωσαν πως δε γνώριζαν τα αίτια του ατυχήματος.

Νωρίτερα, η Αρχή Ενέργειας της Δανίας δήλωσε ότι οι διαρροές από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα εσκεμμένης επίθεσης, καθώς «δεν υπάρχει μια μικρή ρωγμή, αλλά μια πραγματικά μεγάλη τρύπα εκεί».



Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο από τις τοποθεσίες διαρροών αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν εξόδους στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ατύχημα του Nord Stream. Η τροχιά της πτήσης τους συμπίπτει με την τοποθεσία, όπου έγιναν οι διαρροές στη συνέχεια, έγραψε ο Oleg Makarov, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συνιδρυτής της Vatfor, στο Telegram.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Flightradar24 και ads-b.nl, τα ελικόπτερα Sikorsky SH-60/MH-60 Seahawk των ΗΠΑ (σήμα κλήσης FFAB123) πέταξαν πάνω από την προαναφερθείσα περιοχή στις αρχές και στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα ίχνη τους βρέθηκαν ακριβώς πάνω από τα σημεία του ατυχήματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail