Από τη Ρωσία με αγάπη: Τέλος επ' αόριστον το φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 1

nord-stream.com
Freepen.gr - Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω του αγωγού Nord Stream 1, για αόριστο χρονικό διάστημα, λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών. Ο αγωγός επρόκειτο να επανεκκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου μετά από επισκευές στη μοναδική τουρμπίνα λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έλαβε προειδοποίηση από τη ρωσική βιομηχανική ρυθμιστική αρχή Rostekhnadzor σχετικά με τη βλάβη του στροβίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και ο αγωγός δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τις κατάλληλες επισκευές, σύμφωνα με την Gazprom.

Η ρωσική εταιρεία είπε ότι ενημέρωσε τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Siemens για την αστοχία του στροβίλου και την ανάγκη για γενική επισκευή.

Οι επισκευές στον αγωγό Nord Stream 1 είχαν αρχικά προγραμματιστεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την πλήρη διακοπή των ροών φυσικού αερίου προς την ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail