Το ιρανικό Game Changer στον πόλεμο της Ουκρανίας

Freepen.gr - Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κέρδισαν στην περιοχή του Χάρκοβο και απέτυχαν να αναπτύξουν την επίθεσή τους στην περιοχή Χερσώνα, η ουκρανική προέλαση κατά μήκος ολόκληρης της ουκρανικής γραμμής του μετώπου σταμάτησε.

Τις τελευταίες ημέρες, καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει δηλώσει νίκες ούτε στα ανατολικά ούτε στα νότια της Ουκρανίας, σημειώνει σε ανάλυσή του το southfront.org.

Στην περιοχή Izyum, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τις ανατολικές συνοικίες της πόλης Kupyansk. Οι Ρώσοι διατηρούν επίσης τις θέσεις τους στο Krasny Liman και στο Yampol. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ακόμη αποκτήσει τον έλεγχο της πόλης Svyatogorsk. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να επιτεθούν στο μέτωπο του Oskol.

Μετά από κάποια προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Μπαχμούτ, οι γραμμές του μετώπου στην περιοχή παραμένουν αμετάβλητες. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη βιομηχανική ζώνη Soledar. Οι πλευρές μάχονται για τον έλεγχο του δρόμου Bakhmut-Lisichansk. Κατά μήκος της εθνικής οδού, ο ουκρανικός στρατός κρατά τον έλεγχο των Belogorovka και Yakovlevka. Οι Ρώσοι συνεχίζουν να πολεμούν και να προελαύνουν στο Σπόρνο.

Οι μάχες συνεχίζονται στη βιομηχανική ζώνη στο Μπαχμούτ. Ρωσικές ομάδες επίθεσης συνεχίζουν να εισβάλλουν στο χωριό Zaitsevo νοτιοανατολικά της πόλης.

Στη νότια περιοχή της Χερσώνας, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και στράφηκαν στην άμυνα στην περιοχή Andreevka. Ενώ μια άλλη προσπάθεια της Ουκρανίας να επιτεθεί σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Ternovy Pody αποκρούστηκε. Οι Ρώσοι κατάφεραν επίσης να απωθήσουν τους Ουκρανούς από τις θέσεις τους κοντά στο Davidov Brod, προκαλώντας απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Ενώ οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου συνεχίζουν να πληρώνουν για τον ουκρανικό στρατό και να αυξάνουν τις στρατιωτικές προμήθειες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, ο ρωσικός στρατός φέρεται να ανέπτυξε UAV ιρανικής κατασκευής για να κυνηγήσει τα ξένα συστήματα πυροβολικού στις γραμμές του ουκρανικού μετώπου.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις απώλειες που προκλήθηκαν από ιρανικά drones καμικάζι Shahed-136 που μετονομάστηκαν σε ρωσικά UAV Geranium-2.

Ο διοικητής πυροβολικού της 92ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δυνάμεις του έχουν ήδη χάσει τουλάχιστον δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των 152 χλστ., δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των 122 χλστ. και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR την περασμένη εβδομάδα ως αποτέλεσμα επιθέσεις από ρωσικά drones καμικάζι.

Ο διοικητής συνέχισε αποκαλύπτοντας πως τον περασμένο μήνα ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 των 155 mm που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με ένα drone αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια μιας προφανούς δοκιμής.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, τα UAV Shaheed-129 χρησιμοποιούνται επίσης από τον ρωσικό στρατό για τη ρύθμιση των πυρών του πυροβολικού.

Τα ιρανικά UAV μπορεί να αλλάξουν το παιχνίδι στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας. Λειτουργούν σε υψόμετρο περίπου 7.500 μέτρων. Η δηλωμένη εμβέλεια του Shahed-136 είναι 2500 χιλιόμετρα. Έτσι, το ξένο πυροβολικό που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για τον βομβαρδισμό των εδαφών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ μπορεί να γίνει ένας εύκολος στόχος για αυτά. Τα ιρανικά UAV παρέχουν επίσης ταχύτητα λειτουργίας έως και 150 km/h, που είναι 20 km/h μεγαλύτερη από το τουρκικό Bayraktar, για το οποίο είναι τόσο περήφανο το Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail