Ένταξη νέων εδαφών στη Ρωσία: Δισεκατομμύρια δολάρια σε έξοδα και τρισεκατομμύρια σε έσοδα

Η ένταξη νέων εδαφών στη Ρωσία είναι δικαιολογημένη από οικονομική άποψη και δε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ρωσικό προϋπολογισμό, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, οι ειδικοί προσπαθούν να υπολογίσουν πόσο θα κοστίσει στο ρωσικό προϋπολογισμό η ανοικοδόμηση πόλεων και η αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στα νέα εδάφη. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βρουν πόσα κέρδη θα αποφέρουν οι νέες περιοχές.

Alexander Shtorm - pravda.ru - Παρουσίαση Freepen.gr

Η Washington Post ανακοίνωσε το κατά προσέγγιση κόστος των κοιτασμάτων ορυκτών στις νέες περιοχές — περίπου 12,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η εφημερίδα Vedomosti έγραψε πως το οικονομικό δυναμικό των εδαφών των περιοχών DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye θα ανέλθει σε 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε τιμές του 2021. Με άλλα λόγια, το 20% της ουκρανικής οικονομίας θα προσθέσει 2,9% στη ρωσική οικονομία.

Η ειρηνική ζωή πρέπει να εγγυάται την ευημερία των νέων περιοχών

Μάλιστα, η Ρωσία θα λάβει περισσότερες από 5.000 βιομηχανικές, γεωργικές, μεταποιητικές, ενεργειακές και άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την AMIK, όλα έχουν σοβαρές οικονομικές δυνατότητες και η αποκατάστασή τους είναι μια εξαιρετική αρχή για το μέλλον για τη Ρωσία. Η ειρηνική ζωή θα πρέπει να εγγυάται την ευημερία αυτών των περιοχών — αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο ξεκίνησαν όλα.

Οι τέσσερις περιοχές έχουν συνολικά 109.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μόνο η περιοχή του Ντόνετσκ έχει πληθυσμό 4,1 εκατομμύρια κατοίκους. Μέχρι το 2014, ήταν η πιο ανεπτυγμένη βιομηχανική περιοχή της Ουκρανίας, η οποία παρείχε το 20% της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας (άνθρακας, μη σιδηρούχα μέταλλα, οπτάνθρακα-χημικά).

Οι παρακάτω θερμοηλεκτρικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά:

- Uglegorskaya TPP,
- Starobeshevskaya TPP,
- Slavyanskaya TPP,
- Kurakhovskaya TPP
- Zuevskaya TPP.

Στην πραγματικότητα, δε χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα. Οποιοδήποτε εγχειρίδιο οικονομικής γεωγραφίας λέει ότι το Donbas είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα άνθρακα στην Ευρώπη. Η έκταση της γεωργικής της γης είναι 617,8 χιλιάδες εκτάρια.



Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ έχει πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων. Υπάρχουν ισχυρές μεταλλουργικές επιχειρήσεις, ένα χημικό και φαρμακευτικό εργοστάσιο, μια σειρά από σημαντικά δίκτυα διαμετακόμισης στην περιοχή.

Στο Zaporozhye (συχνά γράφεται με τον ουκρανικό τρόπο ως Zaporizhzhia), υπάρχουν εταιρείες όπως:

- Εργασίες χάλυβα Zaporizhstal,
- Χαλυβουργεία Dneprospetsstal,
- Ουκρανικός γραφίτης,
- εργοστάσιο αλουμινίου Zaporozhye,
- Εργοστάσιο Τιτανίου-Μαγνησίου,
- Motor Sich,
- Εργοστάσιο αυτοκινήτου Zaporozhye (ZAZ).

Το DneproGES (ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Δνείπερου), ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhzhia και ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Zaporizhzhia, καθώς και το λιμάνι στη Θάλασσα του Αζόφ (η πόλη Berdyansk), βρίσκονται στο Zaporozhye επίσης.

Η περιοχή Kherson φιλοξενεί έως και ένα εκατομμύριο ανθρώπους και περίπου 200 βιομηχανικές επιχειρήσεις:

- μηχανική,
- βιομηχανία τροφίμων,
- μεταποιητική βιομηχανία,
- χημική βιομηχανία,
- βιομηχανία χαρτοπολτού και χαρτιού,
- ελαφριά βιομηχανία,
- βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ναυπηγική βιομηχανία θεωρείται παραδοσιακά προτεραιότητα. Οι ορυκτοί πόροι και η γεωργική γη υπόσχονται τόνωση της οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Η περιοχή έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί τουλάχιστον 2 εκατομμύρια τόνους σιτηρών τροφίμων ετησίως, κάτι που είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός δείκτης στην εποχή μας.

LPR και DPR αποχώρησαν από την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό και αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι περιοχές Kherson και Zaporozhye άρχισαν να αλλάζουν το καθεστώς τους μόνο φέτος.

Επιπλέον, η Θάλασσα του Αζόφ θα γίνει η εσωτερική θάλασσα της Ρωσίας μετά την ένταξη των τεσσάρων εδαφών στη Ρωσία. Αυτό θα δώσει στη Ρωσία ευκαιρίες και πλεονεκτήματα όπως:

- λιμάνια,
- γεωργία,
- τουρισμός,
- εξωτερικό εμπόριο,
- logistics στα νότια της χώρας,
- σανατόρια και κέντρα αναψυχής,
- αποκλείοντας την Ουκρανία από τη θάλασσα

Χωρίς τεράστια έξοδα, η ζωή στις νέες περιοχές δε θα γίνει ποτέ καλύτερη.

Στην πραγματικότητα, το ζήτημα της ενσωμάτωσης στη ρωσική οικονομία και στο ρωσικό νομικό πεδίο είναι το κρίσιμο ζήτημα για αυτά τα εδάφη σήμερα.

Στην περιοχή της Χερσώνας, θα πρέπει να δοθεί πρώτη προτεραιότητα στη λειτουργία της Διώρυγας της Κριμαίας και στη δημιουργία του γεωργικού τομέα.

Το Zaporozhye μπορεί να γίνει η πιο προβληματική περιοχή, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εκεί. Η επερχόμενη χειμερινή περίοδος είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί καθώς οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν κάπου.

Όσον αφορά τα μελλοντικά έξοδα της Ρωσίας, μπορεί να ανέλθουν περίπου στα 20-25 δισεκατομμύρια δολάρια (που είναι σχεδόν το δέκα τοις εκατό των ελεγχόμενων από τη Ρωσία αποθεμάτων). Ωστόσο, όλοι καταλαβαίνουν ότι η ζωή στις νέες περιοχές δε θα γίνει ποτέ καλύτερη χωρίς αυτά τα έξοδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail