Η Τουρκία συνεχίζει να αλλάζει τα χαρακτηριστικά του Αφρίν σε όλα τα επίπεδα

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν-Συρία, Ibrahim Sheikho, επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο που εφαρμόζει η τουρκική κατοχή μετά την κατοχή του καντόνιου Αφρίν με στόχο την αλλαγή της δημογραφίας του και την εξάλειψη της φύσης του, για τον διαχωρισμό του από το συριακό έδαφος και την επακόλουθη προσάρτησή του στην Τουρκία, συνεχίζεται.

Freepen.gr - Οι τουρκικές κατοχικές αρχές, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση παλαιστινιακών αδελφικών ενώσεων, συνεχίζουν να αλλοιώνουν τη δημογραφική εικόνα των κατεχόμενων περιοχών, ιδιαίτερα του κατεχόμενου καντόνιου του Αφρίν, μέσω της οικοδόμησης οικισμών και της εξάλειψης της φύσης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν-Συρία, μισθοφόροι της Τουρκίας έκοψαν περισσότερα από 345 χιλιάδες πολυετή και δασωμένες ελιές μετά την κατάληψη του καντονιού, καίγοντας περισσότερα από 11 εκτάρια γεωργικής γης, απογυμνώνοντας τα δάση από δέντρα με θέα στη λίμνη Μαϊντάνκι στη Σάρα.

Αλλά το Γενικό Τμήμα Περιβάλλοντος στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας είπε σε μια δήλωση στις 8 Σεπτεμβρίου ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια δέντρα είχαν ξεριζωθεί από το 2018.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αφρίν Συρίας, Ibrahim Shiekho, μίλησε στο πρακτορείο ANHA.

«Το κατεχόμενο Αφρίν έχει γίνει μάρτυρας καθημερινών παραβιάσεων στα ορόσημα του, ούτε πέτρες ούτε δέντρα ήταν ασφαλείς από τις φρικαλεότητες της τουρκικής κατοχής με στόχο την αλλαγή της δημογραφίας του και την εξάλειψη της φύσης του, στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει εφαρμόσει, από την κατοχή του το Μάρτιο του 2018».


Σχετικά με τα πρόσφατα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής κατά της φύσης, ο Sheikho δήλωσε ότι «εσχάτως εμφανίστηκαν βίντεο σε εικονικά μέσα που αποδεικνύουν την άδικη υλοτόμηση κωνοφόρων δέντρων από κατοχικούς μισθοφόρους υπό την επίβλεψη τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητα χωρίς καμία ευθύνη».

«Οι τουρκικές αρχές κατοχής συνεχίζουν να δημιουργούν οικισμούς με ανθρωπιστικά ονόματα εποίκων στις κατεχόμενες περιοχές».

Περισσότερα από 4 χιλιάδες δέντρα κόπηκαν στη λίμνη Maydanki

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ibrahim Sheikho αποκάλυψε την τεκμηρίωσή τους στην οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Afrin - Συρία για τα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής στο Afrin. "Μέσω της παρακολούθησης και της τεκμηρίωσής μας, είμαστε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Afrin - Syria, όταν δημοσιεύσαμε στα κοινωνικά μέσα, κοντά στη λίμνη Maydanki περισσότερα από 4 χιλιάδες κωνοφόρα δασικά δέντρα που κόπηκαν από το λεγόμενο «Σώμα των Επαναστατών», συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων του Σουλτάνου Μουράτ που έκοψαν τόσα δέντρα σε αυτήν την περιοχή, από τον λεγόμενο (Abu Bilal) και την ομάδα του , μέσα σε λίγες ώρες είχαν κόψει χιλιάδες δέντρα χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά πριόνια και μπουλντόζες, παρέσυραν βρωμιά και είχαν ξεριζώσει σημαντικά δέντρα».

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν-Συρία Ibrahim Sheikho επιβεβαίωσε ότι «οι παραβιάσεις που έγιναν από τις τουρκικές αρχές κατοχής και η εφαρμογή αυτών των αδελφικών ενώσεων αποσκοπούν στην εδραίωση της πολιτικής του τουρκισμού και στην εγκατάλειψη της περιοχής αργότερα· στην προσάρτησή της στην Τουρκία όπως έκαναν στο σαντζάκι της Αλεξανδρέττας με ανθρωπιστικά προσχήματα».

Εν κατακλείδι, ο Ibrahim Sheikho απευθύνθηκε σε οργανώσεις και ενώσεις που εργάζονται για την αλλαγή της κατεχόμενης δημογραφικής κατάστασης του Αφρίν, δηλώνοντας πως «αυτή η δουλειά δεν είναι σωστή και ότι η σωστή δράση είναι να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους εκτοπισμένους ανθρώπους του Αφρίν στους καταυλισμούς στο καντόνι al-Shahba, που ζουν στο δύσκολες συνθήκες υπό την πολιορκία και τους καθημερινούς βομβαρδισμούς από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail