Ο αγγλοαμερικανικός άξονας επωφελείται από την οικολογική τρομοκρατική επίθεση στη Βαλτική Θάλασσα

Η άνευ προηγουμένου ζημιά που έγινε στους αγωγούς Nord Stream τη Δευτέρα το βράδυ ήταν σίγουρα μια πράξη δολιοφθοράς ακριβώς όπως υποψιάζονται η Δανία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Ρωσία, αν και κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει για το ποιος πραγματοποίησε αυτήν την οικολογική τρομοκρατική επίθεση στη Βαλτική Θάλασσα. Ωστόσο, το Κίεβο, όπως ήταν αναμενόμενο, κατηγόρησε τη Ρωσία για την καταστροφή του αγωγού της σε ένα μίξερ της προηγούμενης θεωρίας συνωμοσίας του, που ισχυριζόταν ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τακτικά τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye που είναι επίσης υπό τον έλεγχό της. 

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό το γελοίο σενάριο μπορεί εύλογα να αποκλειστεί, ειδικά επειδή η Μόσχα θα μπορούσε απλώς να κρατήσει κλειστή τη βρύση για τεχνικούς λόγους χωρίς να κινδυνεύει να πιαστεί να σαμποτάρει τους δικούς της αγωγούς σε ύδατα που ελέγχονται από το ΝΑΤΟ.

Οι ηπειρωτικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία, δεν πρέπει επίσης να υποψιάζονται, παρόλο που αυτός ο επίδοξος περιφερειακός ηγέτης που εγκαινίασε πρόσφατα τον αγωγό της Βαλτικής από τη Νορβηγία την καθιστά σημαντικό ενεργειακό παίκτη στις μέρες μας. Υπάρχει απλώς πάρα πολύς κίνδυνος σοβαρού οικολογικού χτυπήματος στα άμεσα συμφέροντα αυτής της χώρας για να δικαιολογηθεί η πραγματοποίηση μιας τέτοιας τρομοκρατικής πράξης μόνο και μόνο για να ακρωτηριάσει για πάντα τον μοναδικό πιθανό ανταγωνιστή του αγωγού, τους δύο Nord Streams. Τούτου λεχθέντος, η επίθεση εντούτοις εξυπηρετεί πράγματι τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Πολωνίας για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ακόμη κι αν πιθανότατα δεν βρισκόταν πίσω από αυτό που συνέβη ή είχε κάποια προηγούμενη γνώση γι' αυτό, γι' αυτό και οι υποψίες πρέπει να πέφτουν στους συμμάχους της στον Αγγλοαμερικανικό Άξονα (ΑΑΑ).Και οι δύο έχουν συμφέρον να διαιρέσουν και να κυβερνήσουν την ΕΕ διευκολύνοντας την άνοδο της Πολωνίας ως ηπειρωτικής Μεγάλης Δύναμης ικανής τελικά να ανταγωνιστεί τον de facto Γερμανό ηγέτη του μπλοκ (τουλάχιστον στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη [ΚΑΕ]), κάτι που εξηγήσαμε σε προηγούμενα κείμενα. Για να βγάλει τη Γερμανία οριστικά έξω από το γεωπολιτικό και γεωοικονομικό παιχνίδι, η ΑΑΑ πρέπει όχι μόνο να την εξαπατήσει επιτυχώς και να την...αυτοκτονήσει οικονομικά μέσω της συμμόρφωσής της με τις αντιρωσικές κυρώσεις, αλλά και να καταστρέψει κάθε πιθανότητα στρατηγικής ουσιαστικής προσέγγισης με Ρωσία στο μέλλον.

Η δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το επιτυγχάνει ακριβώς αυτό αποτρέποντας πλήρως τη Γερμανία από το να προσκολληθεί σε οποιαδήποτε ενεργειακά σχέδια μπορεί να έχει για την τελική αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία. Με αυτό το σενάριο να απορρίπτεται με σιγουριά μετά την οικολογική τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας το βράδυ στη Βαλτική Θάλασσα, η οποία εξυπηρέτησε επίσης τον σκοπό να γίνει η Πολωνία μεταξύ των πιο κομβικών ενεργειακών κόμβων της ηπείρου, η Γερμανία μπορεί επίσης να καταλάβει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα περισσότερο έναντι της Ρωσίας. όντας πιθανώς η πρώτη χώρα που έστειλε άρματα μάχης αιχμής στο Κίεβο. Αυτή η τεχνητά κατασκευασμένη στρατηγική αδράνεια θα καταδίκαζε έτσι τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις για δεκαετίες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, τόσο τα άμεσα όσο και τα αναδυόμενα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο AAA επωφελείται τα μέγιστα από την οικολογική τρομοκρατική επίθεση που μόλις πραγματοποιήθηκε στη Βαλτική Θάλασσα κατά των δύο αγωγών Nord Stream. Είναι απομονωμένοι από τις συνέπειες της οικολογικής καταστροφής που δημιούργησαν και είναι έτσι σε θέση να προωθήσουν τους μεγάλους στρατηγικούς τους στόχους χωρίς κανένα κόστος για τον εαυτό τους. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση κατέστρεψε κάθε πιθανότητα μιας ενεργειακής προσέγγισης Ρωσίας-Γερμανίας, εκτόξευσε αμέσως την Πολωνία στη θέση ενός από τους πιο κομβικούς ενεργειακούς κόμβους της ηπείρου και έτσι πήγε τα σχέδιά τους για διαίρεση και διοίκηση της Ευρώπης στο επόμενο επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail