Η άποψη ότι η Ρωσία θα χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να είναι «αφελής»

Η τρέχουσα άποψη που διαδίδεται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική μπορεί να είναι αφελής. Η Ρωσία μπορεί ακόμα να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι μερικές φορές, είμαι έκπληκτος και εκπλήσσομαι από το πόσο ευρείες μπορεί να είναι οι απόψεις γύρω από ένα συγκεκριμένο γεγονός ή κατάσταση. Όπως πολλοί από εσάς, μόνο και μόνο επειδή θέλω να ακούσω διαφορετικές απόψεις και τους ανθρώπους που τις εκθέτουν, δε σημαίνει ότι υπογράφω την ιδεολογία τους ή είμαι θαυμαστής τους.

Bruce Wilds - AdvancingTime / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάποιες από τις πρόσφατες απροκάλυπτες εικασίες στον δυτικό Τύπο ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος και στα πρόθυρα του θανάτου ή της απώλειας της εξουσίας, ενώ αγνοεί την ευθραυστότητα και τα διανοητικά κενά του Μπάιντεν με κάνει να απορρίψω πολλά από αυτά που λένε. Η εμπειρία να ζήσω για περισσότερους από έξι μήνες με την ενενήντα τριών ετών πεθερά μου που πάσχει από άνοια, μου έδωσε κάποια εικόνα για την απώλεια της γνωστικής λειτουργίας. Αυτό επεκτείνεται στο πώς σκέφτονται, θυμούνται και συλλογίζονται. Περιλαμβάνει επίσης μερικά από τα πολλά κόλπα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κρύψουν την αμηχανία που νιώθουν όταν χάνουν την ικανότητά τους να θυμούνται.

Μία από τις πιο έντονες μεθόδους είναι να κάνετε γενικές ερωτήσεις όπως, πώς είναι η οικογένεια ή δυσκολευτήκατε να φτάσετε εδώ. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν δεν ξέρετε καν με ποιον μιλάτε ή από πού προέρχονται. Το γεγονός είναι ότι λόγω αλλαγών στον εγκέφαλο, τα άτομα που ζουν με άνοια μπορεί μερικές φορές να εμφανίσουν παραισθήσεις, αυταπάτες ή/και παράνοια. Σύμφωνα με τον Heathman, MD, ψυχίατρο του Χιούστον, «η παράνοια ή οι ψευδείς πεποιθήσεις είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό της άνοιας μεταγενέστερου σταδίου.

Εάν χάνατε τον έλεγχο του εαυτού σας, δενθα ανησυχούσατε πως οι άνθρωποι θα σας εκμεταλλευτούν; Ωστόσο, το να έχεις ένα παρανοϊκό άτομο επικεφαλής της χώρας σου δεν είναι απαραίτητα καλό. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Μπάιντεν εμφανίζεται τόσο εμμονικός με τον Τραμπ και αυτούς που τον υποστηρίζουν. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε περιττούς πολέμους υπό την ιδέα ότι πρέπει να τους βγάλουμε εκτός μάχης πριν «μας κερδίσουν». Για ένα τέτοιο σενάριο, φανταστείτε να χρησιμοποιείτε πληροφορίες που υποστηρίζονται από παράνοια για να δικαιολογήσετε ένα πρώτο χτύπημα στη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν.

Οι δύο τελευταίες παράγραφοι μπορεί να έχουν απομακρυνθεί από το θέμα, αυτό δεν προοριζόταν ποτέ να γίνει επιτυχία του Μπάιντεν. Επιστρέφοντας στην ουσία αυτής της ανάρτησης, στρέφομαι στον Δρ Τζόρνταν Πίτερσον. Αν υπήρχε ένα βραβείο "Saying Things People Don't Want To Hear" θα πήγαινε στον Δρ. Πίτερσον. Είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας του μπεστ σέλερ πολλών εκατομμυρίων αντιγράφων 12 Rules for Life : An Antidote to Chaos, #1 για τη μη λογοτεχνία το 2018 στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Βραζιλία και τη Νορβηγία.

Για λόγους πλήρους αποκάλυψης, δεν έχω ακούσει/ή διαβάσει ποτέ το βιβλίο του. Αυτό που τράβηξε το μάτι μου ήταν μια συνέντευξη στο Sky News Australia που διήρκεσε λίγο λιγότερο από επτά λεπτά. Στο πρώτο λεπτό ο Πίτερσον βγαίνει αιωρούμενος. Αυτό το κάνει κάνοντας την εκπληκτική δήλωση πως υπάρχει περισσότερο από ένα κομμάτι Χίτλερ σε όλους μας. Χωρίς να επιθυμεί να δημιουργήσει μια "προειδοποίηση spoiler" για όσους αποφασίζουν να παρακολουθήσουν τη σύντομη συνέντευξη, είναι δίκαιο να σταθούμε την πρόβλεψή του για τον μελλοντικό τάφο της Ουκρανίας.

Ο Peterson δηλώνει ότι οποιεσδήποτε ιδέες πως οι Ρώσοι θα χάσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αφελείς». Στη συνέχεια εξηγεί, «Ή ότι θα κερδίσουμε», είπε. «Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Τι εννοείς ότι θα κερδίσουμε; Τι ακριβώς θα κερδίσουμε εδώ; Ο Δρ Πίτερσον είπε πως ακόμα κι αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέτρεπε στη Ρωσία να υποχωρήσει από την Ουκρανία, η χώρα θα έμενε σε «ερείπια καπνού».



Για τη Ρωσία, η νίκη θα μπορούσε να κηρυχθεί εάν καταφέρει να σπρώξει πίσω τα προοδευτικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Ο Peterson εμβαθύνει επίσης στην όλη ιδέα των ολοκληρωτικών κρατών. Επισημαίνει επίσης ότι η Αμερική και το ΝΑΤΟ, εάν περιοριστούν από τον λόγο, μπορεί να μην είναι σε θέση να απαντήσουν με πυρηνικά όπλα εάν ο Πούτιν αποφασίσει να εξαπολύσει ένα «τακτικό» πυρηνικό όπλο. Κατά τη γνώμη μου, ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε κάλλιστα να επαναπροσδιορίσει τον σύγχρονο πόλεμο. Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του Peterson στον παρακάτω σύνδεσμο. https://www.youtube.com/watch?v=BnxxELn00gk

Ο Peterson υποστηρίζει το γεγονός πως δεν μπορείτε να κερδίσετε κάποιον στον οποίο δεν μπορείτε να πείτε όχι. Πουλήσαμε την ψυχή μας στον Πούτιν για το πετρέλαιο και το αέριο του. Ο Πούτιν έχει τα καλύτερα χαρτιά στο ότι ελέγχει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αυτός ο χειμώνας έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ πολύ άσχημος. Αν μη τι άλλο, δεν κατάφερα να εισαγάγω τη λέξη αρκετές φορές στην τελευταία πρόταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail