Ο κύριος ρόλος του Ιράν στην παγκόσμια συστημική μετάβαση το καθιστά έναν κύριο στόχο υβριδικού πολέμου

Το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υποστηρίζει ανοιχτά την τελευταία απόπειρα Έγχρωμης Επανάστασης κατά του Ιράν, το οποίο εκμεταλλεύεται τις εγχώριες και διεθνείς αντιλήψεις σχετικά με ένα πρόσφατο περιστατικό που συνδέεται με την υποχρεωτική πολιτική του χιτζάμπ για να δικαιολογήσει έναν άλλο γύρο Υβριδικού Πολέμου. Όπως εξήγησα λεπτομερώς στη Λέσχη Νέων Δημοσιογράφων του Ιράν τον Νοέμβριο του 2019, «Ο υβριδικός πόλεμος που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στοχεύει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα σας» επιδεινώνοντας προϋπάρχουσες ρήξεις εντός της κοινωνίας, η οποία σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει ένα από τα πιο γνωστά νομοθετήματα της προκειμένου να καταλυθεί ένας αυτοσυντηρούμενος κύκλος αποσταθεροποίησης.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι επομένως δυνατό για τους παρατηρητές να αναγνωρίσουν ταυτόχρονα τα εύλογα παράπονα από την οπτική γωνία ορισμένων από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την τελευταία αναταραχή, ενώ συμπεραίνουν επίσης ότι τα μέσα που χρησιμοποιούν για τη μεταρρύθμιση της στοχευμένης νομοθεσίας είναι αντίθετα με τα αντικειμενικά συμφέροντα της χώρας τους. Αυτό καθιστά τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων «χρήσιμους ηλίθιους» των ξένων δυνάμεων ενώ άλλοι είναι καλόπιστοι «πράκτορες επιρροής». Μερικοί είναι επίσης σίγουρα στη μισθοδοσία των εχθρικών υπηρεσιών πληροφοριών. Ως εκ τούτου, η εκτυλισσόμενη κοινωνικοπολιτική δυναμική είναι τόσο οργανική όσο και κατασκευασμένη.

Η πιο πρόσφατη αστάθεια που συγκλονίζει το Ιράν έρχεται σε μια σημαντική στιγμή της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης στην πολυπολικότητα, μετά την επιτάχυνση αυτών των πολύπλοκων διαδικασιών ως αποτέλεσμα της τελευταίας φάσης της Ουκρανικής σύγκρουσης που ξέσπασε στα τέλη Φεβρουαρίου και προκλήθηκε από τις ΗΠΑ. Η Ισλαμική Δημοκρατία από τότε λειτουργεί ως μέρος της αναντικατάστατης βαλβίδας της Ινδίας από την πίεση της Δύσης για τη Ρωσία – η οποία καθοδηγείται από τη μεγάλη στρατηγική της ανάγκη να αποτρέψει προληπτικά τη δυνητικά δυσανάλογη εξάρτηση του εταίρου της από την Κίνα – μέσω της κοινής αναβίωσης του Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου (NSTC).

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι τρεις εργάζονται τώρα ενεργά μαζί για να δημιουργήσουν ανεπίσημα έναν τρίτο πόλο επιρροής σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως η διπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Αυτό το παράδειγμα αναφέρεται στις αμερικανικές και κινεζικές υπερδυνάμεις που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στο διεθνές σύστημα, ακολουθούμενες από Μεγάλες Δυνάμεις όπως αυτές οι τρεις, κάτω από τις οποίες βρίσκονται συγκριτικά μεσαίου και μικρότερου μεγέθους κράτη με ελάχιστη επιρροή. Και τα τρία επίπεδα αναμένεται να συνάψουν διαφορετικούς βαθμούς συνεργασίας με τα κράτη εντός των τάξεων τους και πέραν αυτού, η οποία τελικά θα οδηγήσει σε πολύπλοκη πολυπολικότητα («πολυπολικότητα»).

Πριν από αυτό, ωστόσο, αυτή η αναδυόμενη Τρόικα της Ρωσίας, της Ινδίας και του Ιράν οραματίζεται την πρωτοπορία μιας μορφής τριπολικότητας στην Ευρασία για τη διευκόλυνση της τελικής φάσης της συνεχιζόμενης παγκόσμιας συστημικής μετάβασης. Η Ρωσία και η Ινδία δεν μπορούν να το κάνουν αυτό από μόνες τους λόγω προφανών γεωγραφικών λόγων που περιορίζουν σημαντικά τις αμοιβαίες οικονομικές δυνατότητές τους, επομένως υφίσταται η ανάγκη και των δύο να βασίζονται στο Ιράν για τον σκοπό αυτό. Από τη μεγάλη στρατηγική προοπτική των ΗΠΑ, είναι επομένως απολύτως επιτακτική η απομάκρυνση του Ιράν από αυτόν τον τριμερή πολυπολικό άξονα προκειμένου να «απομονωθεί» η Ρωσία, να επανέλθει η Ινδία υπό τον έλεγχό τους και έτσι να διατηρηθεί η φθίνουσα ηγεμονία τους.


Η Ρωσία θα αναγκαζόταν να αποδεχτεί αμφίδρομες συμφωνίες με την Κίνα από απελπισία, εάν δεν μπορούσε να βασιστεί στην Ινδία για να χρησιμεύσει ως εναλλακτική βαλβίδα πίεσης μέσω του NSTC, εάν αυτό το μεγάλο έργο καταστεί μη βιώσιμο λόγω ενός αυτοσυντηρούμενου κύκλου υβριδικού πολέμου τύπου Συρίας στο Ιράν. Η Ινδία, εν τω μεταξύ, δεν θα μπορούσε να βασιστεί στη Ρωσία για να λειτουργήσει ως ένας από τους πυρήνες του τρίτου πόλου επιρροής που η ηγεσία της οραματίζεται να δημιουργήσει χωρίς γεωοικονομική συνδεσιμότητα που υποστηρίζεται από το Ιράν. Επομένως, η σταθερότητα του Ιράν είναι κεντρική στις συμπληρωματικές μεγάλες στρατηγικές τους.

Ως εκ τούτου, η Ρωσία θα γινόταν ο «κατώτερος εταίρος» της Κίνας σε αυτό το χειρότερο σενάριο, το οποίο θα ασκούσε τεράστια πίεση στην Ινδία να γίνει ο «κατώτερος εταίρος» των ΗΠΑ προκειμένου να αντισταθμιστεί από την αντιληπτή απειλή που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία με την άνοδο της, μια υπερδύναμη μέσω της απεριόριστης πρόσβασης στους ρωσικούς πόρους. Αυτό το αποτέλεσμα θα διαιωνίσει επ' αόριστον την παρούσα διπολική ενδιάμεση φάση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης στην πολυπλοκότητα, η οποία λειτουργεί ενάντια στα μεγάλα στρατηγικά συμφέροντα αυτών των δύο Μεγάλων Δυνάμεων καθώς και στα κοινά συμφέροντα του Ιρανού εταίρου τους.

Με αυτόν τον στόχο κατά νου το Golden Billion κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διασφαλίσει πως η τελευταία απόπειρα Έγχρωμης Επανάστασης στο Ιράν θα κάνει τη μέγιστη ζημιά στην σταθερότητα του στόχου του, όλα αυτά με σκοπό να καταστήσει το NSTC μη βιώσιμο και έτσι να στραγγαλίσει αυτή την αναδυόμενη πολυπολική τρόικα στην ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Με απλά λόγια, το Ιράν έφτασε απροσδόκητα να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια συστημική μετάβαση στην πολυπολικότητα μέσω των μέσων που εξηγήθηκαν σε αυτήν την ανάλυση, και γι' αυτό το πρόσφατο περιστατικό που συνδέεται με την υποχρεωτική πολιτική του για χιτζάμπ χρησιμοποιείται ως το έναυσμα για μια άλλη γύρο του Υβριδικού Πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail