Οι ρωσικές στρατιωτικές αποτυχίες είναι καταστροφή για τον Πούτιν

Freepen.gr - Η Ρωσία αποτυγχάνει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, και ενώ οι μάχες εκεί δεν είναι παρά μια πτυχή του πολέμου του Πούτιν με τη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος χάνει ειδικό βάρος με τον στρατό του - και αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τη μακροζωία του. Αν και μπορεί να μην είναι μια οριστική ήττα, η απώλεια τόσο μεγάλων τμημάτων εδάφους από τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς θα είναι δύσκολο να ανακάμψει, από άποψη φήμης. σημειώνει το Oilprice σε editorial του οποίου το πλήρες κείμενο είναι προσβάσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Μέχρι στιγμής, η απάντηση του Πούτιν είναι να απολύσει έναν ακόμη στρατηγό που διοικούσε την περιοχή του Χάρκοβο μόνο για τρεις εβδομάδες.

Παρ' όλη τη φασαρία σχετικά με την αποτυχία της Δύσης να καταρρεύσει οικονομικά τη Ρωσία με κυρώσεις, εάν ο Πούτιν χάσει στο πεδίο της μάχης, θα χάσει στο εσωτερικό και όλα τα ανώτατα όρια τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο δε θα έχουν σημασία, εκτιμά το κείμενο. Ούτε τα τεράστια εργοστάσια τρολ που προσπαθούν να αποδεκατίσουν τη Δύση εκ των έσω με ρομπότ με επιρροή.

Ως ανώτατος διοικητής του ρωσικού στρατού, αυτή είναι η ήττα του Πούτιν και δεν θα μπορέσει να κρύψει τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών ή τις εδαφικές απώλειες από το κοινό εντελώς. Οι Ουκρανοί πολεμούν για τη χώρα τους. Οι Ρώσοι πολεμούν από το φόβο του αρχιστράτηγου τους από πολλές απόψεις και από άλλες απόψεις, διαφωνούν με τη διαχείριση αυτού του πολέμου από τον αρχηγό τους, αλλά δεν έχουν καμία δυνατότητα να ενεργήσουν τακτικά ή στρατηγικά. 

Αυτό αφήνει ένα κενό στη διοίκηση που είναι ανίκανη να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις αλλαγές στρατηγικής της Ουκρανίας - που της επέτρεψε να ανακαταλάβει το Χάρκοβο.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail