Η Ρωσία προετοιμάζεται για τη χειμερινή στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σχετικά με μερική επιστράτευση στη χώρα. Αφορά πολίτες που βρίσκονται σήμερα σε εφεδρεία, που έχουν υπηρετήσει στις τάξεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων διαθέτοντας αναγκαίες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική στρατιωτική εμπειρία, αναφέρει το southfront.org.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε πως πρέπει να επιστρατευθούν 300 χιλιάδες άνθρωποι, που είναι μόνο περίπου το 1% του πόρου κινητοποίησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, σκοπός της μερικής επιστράτευσης είναι η στρατιωτική εξυγίανση στα κατεχόμενα και ο έλεγχος τους.

Οι νεοεπιστρατευμένοι πολίτες θα υπογράψουν συμβάσεις με τον Στρατό, δηλαδή θα λάβουν χρηματική αμοιβή ως συμβασιούχοι που συμμετέχουν ήδη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η οικονομική αποζημίωση για στρατιωτική θητεία στη ζώνη μάχης είναι περίπου 2.000 $ το μήνα.

Τα κεφάλαια για τη διασφάλιση αυτών των επιχειρήσεων θα παρέχονται από τα πρόσθετα έσοδα που πήρε η Ρωσία χάρη στις δυτικές κυρώσεις.

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για να παράσχει περιορισμένο στρατιωτικό σώμα για να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Η Πιονγκγιάνγκ έχει μεγάλο στρατό με κίνητρα, αλλά δεν έχει εμπειρία μάχης. Η συμμετοχή Κορεατών στρατιωτικών στον πόλεμο σε ξένο έδαφος θα αύξανε τη μαχητική ετοιμότητα του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού.

Η χρονική στιγμή της μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία δεν οφειλόταν τόσο στην πρόσφατη αναγκαστική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή του Χάρκοβο στην Ουκρανία, αλλά μάλλον σε επιχειρησιακές και στρατηγικές εκτιμήσεις με βάση το κλίμα της περιοχής, υποστηρίζει η ανάλυση. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες από τη στιγμή της ανακοίνωσης της επιστράτευσης για να αναπτυχθούν οι νεο-επιστρατευμένοι πολίτες στο μέτωπο της Ουκρανίας. Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο, οι όποιες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή θα περιπλέκονται από τον καιρό του φθινοπώρου. Ως εκ τούτου, η Ουκρανία έχει μόνο λίγες εβδομάδες για να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο.

Σε αρκετούς μήνες, θα πρέπει να αναμένεται μια χειμερινή επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων. Ο Στρατάρχης Χρόνος και ο Στρατηγός Ψύχος υπηρετούν και πάλι τα συμφέροντα του ρωσικού στρατού.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία. Μέχρι το χειμώνα αναμένεται κοινωνικοοικονομική κατάρρευση στη χώρα. Αυτό θα οδηγήσει σε δυσκολίες στη διοικητική διαχείριση σε διάφορες περιοχές.

Ταυτόχρονα, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην ΕΕ. Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα ενταθεί, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πληθυσμού. Οι διαδηλώσεις στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων είναι πιθανό να ενταθούν. Η τρέχουσα πολιτική εξωτερικής στήριξης της Ουκρανίας θα χάσει τη δημοτικότητα μεταξύ του πληθυσμού.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει επίσης δύσκολες στιγμές.

Με τη σειρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κερδίσουν ένα τακτικό όφελος από την κατάσταση στην ευρωπαϊκή περιοχή. Ωστόσο, μέσα από τον φακό της στρατηγικής αντιπαράθεσης της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, η σημερινή κατάσταση παίζει υπέρ της Κίνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail