Τα στρατεύματα των ΗΠΑ ανησυχούν περισσότερο για τον πληθωρισμό από τη Ρωσία και την Κίνα

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα αμερικανικά στρατεύματα αναφέρουν ότι η κύρια ανησυχία τους είναι ο πληθωρισμός, όχι η Ρωσία ή η Κίνα. Η ανησυχία των στρατευμάτων οδήγησε το Πεντάγωνο να ανακαλέσει την απόφαση να περικόψει τα ειδικά κίνητρα αμοιβών για πιο σύνθετες θέσεις εργασίας.

Kyle Anzalone - libertarianinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Federal Reserve ανέφερε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε πάνω από το 8% τον Αύγουστο. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1% τον Αύγουστο. Για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, η FED έχει καταφύγει σε αύξηση των επιτοκίων. Τα στελέχη της FED αποφάσισαν να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 0,75% σε καθεμία από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Αναμένεται να αυξήσουν εκ νέου το επιτόκιο δανεισμού στην επόμενη συνεδρίαση.

Η αύξηση του επιτοκίου για τη μείωση του πληθωρισμού έχει αποδειχθεί πως είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για τους στρατιώτες της μεσαίας τάξης που επιδιώκουν να αγοράσουν ένα σπίτι. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ξεπερνούν το 6% για πρώτη φορά από το 2008.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Φρανκ Κέντελ είπε ότι έχει μιλήσει με πολλούς στρατευμένους Αμερικανούς και η κύρια ανησυχία είναι η άνοδος των τιμών, όχι ο θάνατος από άλλο στρατό στον πόλεμο. «Οι πιο συνηθισμένες ανησυχίες που έχω ακούσει από αεροπόρους και κηδεμόνες σχετικά με τον πληθωρισμό, το κόστος στέγασης ή τις συνθήκες και τη φροντίδα των παιδιών μας», είπε η Kendall. Συνέχισε, «τους τελευταίους αρκετούς μήνες πληθωρισμού άσκησε μοναδικές πιέσεις στα οικονομικά και σε ορισμένους από τους επιφανείς φύλακες και τις κρίσιμες ειδικότητες μας».

Το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι θα βοηθήσει τα στρατεύματα με το να μην προχωρήσουν σε σχέδια μείωσης των ειδικών αμοιβών ορισμένων στρατιωτών. Για πιο δύσκολες δουλειές, το πρόγραμμα πληρώνει επιπλέον χρήματα στους στρατιώτες.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να ισχυριστεί πως το αυξανόμενο κόστος οφείλεται στον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο πληθωρισμός εκτοξευόταν πριν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διατάξει την εισβολή. Επιπλέον, οι περισσότερες οικονομικές αναταραχές δεν προκλήθηκαν από τον πόλεμο, αλλά από τις δυτικές κυρώσεις που είχαν σκοπό να καταστρέψουν την οικονομία της Μόσχας.

Μέχρι στιγμής, ο οικονομικός πόλεμος του Λευκού Οίκου στο Κρεμλίνο έχει γυρίσει σε μεγάλο βαθμό μπούμερανγκ. Οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί υποφέρουν από τον πληθωρισμό, ενώ το ρούβλι έφτασε σε υψηλό επταετίας αυτό το καλοκαίρι. Οι Ευρωπαίοι έχουν δει τις τιμές της ενέργειας να εκτοξεύονται σε ιστορικά υψηλά που καταστρέφουν τις επιχειρήσεις.

Αντί να επιδιώκει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες για να μειώσει την προσφορά χρήματος, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει προωθήσει πολλά νομοσχέδια τεράστιων δαπανών στο Κογκρέσο. Το Μάιο, ο πρόεδρος υπέγραψε νομοσχέδιο βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και τώρα ζητά επιπλέον 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το Κίεβο. Ο λογαριασμός των αμυντικών δαπανών του 2023 είναι ρεκόρ πάνω από 850 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail