Αν ήμασταν ανεξάρτητο κράτος και η Ελισάβετ

jhoanfull / pixabay
Αν ήμασταν ανεξάρτητο κράτος και δεν είχαμε σκλαβωθεί στην ακαθαρσία της Ευρώπης, όπως είχε αναφέρει ο Μακρυγιάννης, θα μπορούσαμε να ρίξουμε την ευθύνη σε ξένους ηγέτες για την Κύπρο και τα υπόλοιπα εθνικά αλλά και για τα εσωτερικά θέματα.

Όμως ψηφίζουμε αυτούς που διαχειρίζονται αυτά τα θέματα διαχρονικά και κάποιους τους αποκαλούμε εθνάρχες! Πώς ακριβώς λοιπόν ευθύνονται οι ξένοι για την κατάντια μας;

Χάσαμε τη δυνατότητα να αποτελέσει η Κύπρος μέρος του εθνικού κορμού το 1915. Διασφαλίσαμε την εξάρτηση της χώρας και καταδικάσαμε τις προοπτικές ανάπτυξης με τον εμφύλιο. Προδώσαμε τη θυσία του Ευαγόρα δεχόμενοι μια καταδικασμένη εκ των προτέρων ανεξαρτησία.

Προσωπικά ο θάνατος της βασίλισσας με αφήνει αδιάφορη. Δεν ήταν σύμμαχός μας διότι τα προτεκτοράτα δεν έχουν συμμάχους. Δεν ήταν αυτή η βασική αίτια των δεινών της Κύπρου.

Μελίνα Κονταξή, ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail