Η Ρωσία δεν απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο καθυστερεί την περίπλοκη διαδικασία

Freepen.gr - Η Ρωσία δεν απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά η περαιτέρω καθυστέρηση τους από το Κίεβο θα περιπλέξει την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με τη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε τη θέση της Μόσχας κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Κρατική Δούμα και τους αρχηγούς κομμάτων. «Ο πρόεδρος είπε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση ότι δεν αρνούμαστε τις διαπραγματεύσεις, αλλά όσοι το κάνουν θα πρέπει να καταλάβουν πως όσο περισσότερο αναβάλλουν αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για αυτούς να διαπραγματευτούν μαζί μας», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι αρχές του Κιέβου λένε ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν μόνο μετά τη νίκη της Ουκρανίας. «Και μετά, όταν «η Ρωσία εγκαταλείψει τα ουκρανικά εδάφη», θα ήταν έτοιμοι να μιλήσουν, επιβάλλοντας τους όρους τους σε εμάς. Υποστηρίζονται ενεργά σε αυτό, ακόμη και στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες. Εάν αυτή είναι η επιλογή τους, τότε εμείς γνωρίζουμε πώς μπορούμε να επιτύχουμε στόχους που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ως μέρος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail