Οι τιμές του ψωμιού στην ΕΕ εκτινάσσονται στα ύψη

Couleur / pixabay
Freepen.gr - Οι λογαριασμοί των οικιακών τροφίμων σε όλη την ΕΕ αυξάνονται δραματικά τους τελευταίους μήνες, καθώς ο καλπάζων πληθωρισμός συνεχίζει να τροφοδοτεί τις τιμές για σημαντικά βασικά τρόφιμα, με το ψωμί να κοστίζει περισσότερο από ποτέ.

Τον Αύγουστο, η τιμή του ψωμιού στο μπλοκ ήταν κατά μέσο όρο 18% υψηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat.

«Πρόκειται για τεράστια αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, όταν η τιμή του ψωμιού ήταν κατά μέσο όρο 3% υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2020», ανέφερε η Eurostat.

Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ουγγαρία, όπου άγγιξαν το 66%. Οι τιμές του ψωμιού στη Λιθουανία σημείωσαν άνοδο 33%, ενώ στην Εσθονία και τη Σλοβακία αυξήθηκαν κατά 32%.

Η χαμηλότερη μέση αύξηση στις τιμές του ψωμιού καταγράφηκε στη Γαλλία, όπου αυξήθηκε κατά 8%. Τόσο το Λουξεμβούργο όσο και η Ολλανδία σημείωσαν μέση αύξηση τιμών 10%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail