Ο Σέρβος ηγέτης προειδοποιεί για επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο

facebook.com/buducnostsrbijeavucic
Freepen.gr - Ο κόσμος πλησιάζει σε μια μεγάλη σύγκρουση που δεν έχει παρατηρηθεί από το 1945, προειδοποίησε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς την Τρίτη, μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι μικρές χώρες δεν μπορούν να περιμένουν καλά νέα στο μέλλον, πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

«Βλέπετε μια κρίση σε κάθε μέρος του κόσμου», είπε ο Βούτσιτς στο σερβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS, σημειώνοντας πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε ζοφερές προβλέψεις στην κεντρική του ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Νομίζω ότι οι ρεαλιστικές προβλέψεις θα πρέπει να είναι ακόμη πιο σκοτεινές», είπε ο Βούτσιτς. «Η θέση μας είναι ακόμη χειρότερη, αφού τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αποδυναμωθεί και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αναλάβει και ουσιαστικά κατέστρεψαν την τάξη του ΟΗΕ τις τελευταίες δεκαετίες».

«Υποθέτω ότι φεύγουμε από τη φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και πλησιάζουμε σε μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση, και τώρα το ερώτημα είναι πού είναι η γραμμή και αν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα –ίσως έναν ή δύο μήνες, ακόμη– θα μπούμε σε μια μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Για όλους εμάς τις μικρές [χώρες] που θέλουμε μόνο να είμαστε ασφαλείς και να παρέχουμε ασφάλεια στους πολίτες μας, δεν υπάρχουν καλά ή εύκολα νέα. Αναμένω ότι όλα στο μέλλον θα περιλαμβάνουν πιο περίπλοκες σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, αλλά και μεταξύ Δύσης και Κίνας», πρόσθεσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο ίδιος ο Βούτσιτς σκοπεύει να απευθυνθεί στο έθνος την επόμενη εβδομάδα, για να ενημερώσει τους Σέρβους για «σημαντικές αποφάσεις» που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνησή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail