Οικονομολόγος λέει ποια χώρα μπορεί να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω

studioyayo / pixabay
Freepen.gr - Η πρόταση της Πολωνίας να επιτραπεί στις χώρες της Ευρωζώνης να επιστρέψουν στη χρήση των εθνικών νομισμάτων και η απροθυμία της Βαρσοβίας να στραφεί στο ευρώ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ντένις Περεπελίτσα, Επικεφαλής του Τμήματος Παγκόσμιων Χρηματοοικονομικών Αγορών και Fintech στο Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πλεχάνοφ, είπε σχετικά στο πρακτορείο Prime.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι εχθρικές ενέργειες της Πολωνίας κατά της Γερμανίας, δηλαδή οι εκκλήσεις των Πολωνών πολιτικών να επιστρέψουν τα εδάφη που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μπορούν επίσης να αποτελέσουν ώθηση για την καταστροφή της κοινότητας.

Επιπλέον, μετά την καραντίνα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ενισχύθηκαν τα κόμματα που βάζουν τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολιτικές των χωρών έχουν αρχίσει να αποκλίνουν από τη γενική κατεύθυνση της κοινότητας, πρόσθεσε ο Περεπελίτσα.

Πιστεύει πως η Πολωνία και η Ουγγαρία θα είναι οι επόμενες που θα αποχωρήσουν από την ΕΕ μετά το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των μάλλον συντηρητικών απόψεων του πληθυσμού και των κυβερνήσεων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της ένωσης ή στην αναδιαμόρφωσή της σε μια περικομμένη σύνθεση, πρότεινε η πηγή.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά την έξοδο άλλης χώρας από την ΕΕ να ξεκινήσει μια λεγόμενη αλυσιδωτή αντίδραση», τόνισε ο ειδικός.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail