Ο σερβικός στρατός ξεκινά ασκήσεις κοντά στο Κοσσυφοπέδιο

mod.gov.rs - φωτογραφία από τις ασκήσεις
Μονάδες του Σερβικού Στρατού ξεκίνησαν ασκήσεις κοντά στα διοικητικά σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο την Τετάρτη. Αν και ο χρόνος τους συμπίπτει με την προθεσμία που έδωσαν οι αρχές της Πρίστινα για την εφαρμογή της αμφιλεγόμενης απαγόρευσης των σερβικών εγγράφων, το Βελιγράδι επιμένει ότι οι ασκήσεις είναι ρουτίνας.

«Η εκπαίδευση πραγματοποιείται για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας μάχης των εμπλεκόμενων μονάδων και της ικανότητάς τους, εάν χρειαστεί, να αντιδράσουν γρήγορα για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας κατά μήκος της διοικητικής γραμμής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

«Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ασκήσεις που προσομοιώνουν επίθεση στη μονάδα και στις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες για να σταματήσουν τις παράνομες διελεύσεις, τις επιχειρήσεις εξτρεμιστικών ομάδων και το οργανωμένο έγκλημα», πρόσθεσε ο στρατός στο Βελιγράδι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν φορτηγά, τεθωρακισμένα οχήματα, ακόμη και τανκς κοντά στη Ράσκα και το Νόβι Παζάρ, πόλεις που βρίσκονται πιο κοντά στα δύο διοικητικά περάσματα με την αποσχισθείσα επαρχία, όπου οι αλβανόφωνες αρχές προσπάθησαν να εμποδίσουν την κυκλοφορία με σερβικά έγγραφα τον περασμένο μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail