Ο Όρμπαν ζητά την άρση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους

facebook.com/orbanviktor
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν (Fidesz) απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να μετριαστεί ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο Balatonalmádi στη λίμνη Balaton, ο Orbán προειδοποίησε πως η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν είναι πλέον θέμα μεταξύ των δύο χωρών αλλά κλιμακώνεται σε παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που αναμένεται να διαρκέσει τον επόμενο χρόνο.

Ο Όρμπαν δεν είναι ο μόνος που ζητά τον τερματισμό των κυρώσεων. Άλλοι πολιτικοί ηγέτες, όπως ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται του συντηρητικού κόμματος Λέγκα, λέει ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια «επανεξέταση» των ρωσικών κυρώσεων λόγω των επιζήμιων οικονομικών επιπτώσεων.

Ο Όρμπαν προβλέπει πως η άρση των κυρώσεων θα οδηγήσει σε άμεση μείωση κατά το ήμισυ των τιμών της ενέργειας και σημαντική πτώση του πληθωρισμού. Χάρη σε αυτό, η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορούσε να ανακτήσει τη δύναμή της και να αποφύγει την επικείμενη ύφεση.

Το συντηρητικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία πιέζει επίσης για τον τερματισμό των κυρώσεων και το άνοιγμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail