Οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία εκτινάσσονται σε υψηλό επίπεδο όλων των εποχών

Freepen.gr - Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Ρωσία εκτινάχθηκαν σε υψηλό επίπεδο τον Αύγουστο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφερόμενο στην αποτελεσματική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επιδίωξε ισορροπία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι πωλήσεις τουρκικών αγαθών και πρώτων υλών στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 87,2% ετησίως στα 738,5 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, ανέφερε το Anadolu, επικαλούμενο πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από στοιχεία Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TIM). Αυτό σε σύγκριση με μια αύξηση 13,1 τοις εκατό στις συνολικές εξαγωγές της Τουρκίας.

Η Ρωσία έγινε ο έκτος πιο σημαντικός προορισμός για τις τουρκικές εξαγωγές μετά τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ιράκ και την Ιταλία, ανέφερε το Anadolu.



Μεταξύ των βιομηχανικών ομίλων, τα χημικά ήταν τα προϊόντα που εξήχθησαν περισσότερο στη Ρωσία, ακολουθούμενα από μηχανήματα και αξεσουάρ, είδη αυτοκινήτων, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και υφάσματα και πρώτες ύλες.

Η Τουρκία αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία και λέει ότι οι ολιγάρχες της είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα ως τουρίστες και επενδυτές. Αρκετοί Ρώσοι επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του Ρομάν Αμπράμοβιτς, κρατούν τα μεγαγιότ τους αγκυροβολημένα σε γραφικά θέρετρα στη νότια ακτή της Τουρκίας.

Παράλληλα πουλά και Bayraktar στην Ουκρανία όταν εμείς χαρίζουμε τα όπλα μας και περιμένουμε τα ψίχουλα κάποιου pass με τα οποία τάχα θα ξεπεράσουμε την ακρίβεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail