Ο ανώτατος στρατηγός της Ουκρανίας δεν αποκλείει τον «περιορισμένο» πυρηνικό πόλεμο

The Odessa Journal.
Freepen.gr - Ο ανώτατος στρατιωτικός αρχηγός της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν ο στρατός της περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση στην Ουκρανία. Τα σχόλια έγιναν την Τετάρτη εν μέσω μιας συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης στα νότια και τα ανατολικά, για την οποία και το Κίεβο και η Ουάσιγκτον λένε ότι μέχρι στιγμής είχε «επιτυχία».

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Valery Zaluzhny υποστήριξε: «Υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες συνθήκες, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».

Το έγραψε αυτό σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την κρατική εφημερίδα Ukrinform, με τα ανησυχητικά λόγια να αναπαράγονται από την Washington Post και άλλους.

«Είναι επίσης αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα άμεσης εμπλοκής των κορυφαίων χωρών του κόσμου σε μια «περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση , στην οποία η προοπτική του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη άμεσα ορατή», πρόσθεσε ο Ζαλούζνι.

Ο ανώτατος διοικητής εξέδωσε περαιτέρω την πρώτη του επίσημη επιβεβαίωση ότι τα άνευ προηγουμένου μεγάλα πλήγματα στις βάσεις της Ρωσίας στην Κριμαία και σε μια αποθήκη όπλων που αναφέρθηκε ευρέως τον Αύγουστο ήταν ουκρανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα λόγια του στρατηγού Zaluzhny όπως εμφανίζονται στην Washington Post:

Καθώς οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι το 2023, η Ουκρανία πρέπει να κάνει τον πόλεμο «ακόμη πιο οξύ και πιο απτό για τους Ρώσους και για άλλες κατεχόμενες περιοχές, παρά την τεράστια απόσταση από τους στόχους», έγραψε ο Zaluzhny.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα χτυπήματα της Κριμαίας «πειστικό παράδειγμα» των εκκλήσεων του Κιέβου προς τους συμμάχους να στείλουν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail