Οι ΗΠΑ θα στείλουν προηγμένα συστήματα πυροβολικού και πυραύλων στο Κίεβο για επιθετικές επιχειρήσεις

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να προμηθεύσουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία για μάχες στις νότιες και ανατολικές κατευθύνσεις. Οι ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, θα στείλουν προηγμένα πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι πρόκειται για τις προμήθειες όπλων που χρειάζεται απεγνωσμένα η ουκρανική πλευρά για στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά και στα νότια. Αυτά τα όπλα περιλαμβάνουν πυροβολικό και προηγμένα συστήματα πυραύλων, είπε ο Kirby.

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης πως η Ουάσιγκτον ενδέχεται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες.



Νωρίτερα, ο Κίρμπι είπε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει την απαιτούμενη στρατιωτική βοήθεια για να συνεχίσει την επίθεση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στο Donbas και στην περιοχή Kherson.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι η ουκρανική κυβέρνηση έστειλε αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την προμήθεια νέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους ATACMS με βεληνεκές έως 300 χιλιόμετρα.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail