Τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία επιβάλλουν απαγόρευση εισόδου Ρώσων

pride1979 / pixabay
Freepen.gr - Η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία θέτουν από σήμερα απαγόρευση εισόδου πολιτών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας με βίζα Σένγκεν που έχουν εκδοθεί σε άλλα κράτη της ΕΕ, αναφέρει το εσθονικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ σε άτυπη συνάντηση στην Πράγα την 1η Σεπτεμβρίου συμφώνησαν να αναστείλουν τη συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ. Έτσι, η απόκτησή τους θα γίνει πιο χρονοβόρα, πολύπλοκη και δαπανηρή.

Κατέληξαν επίσης σε συμφωνία ότι οι χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία μπορούν να περιορίσουν την είσοδο των πολιτών της σε εθνικό επίπεδο. Μετά από αυτό, η Βαρσοβία, το Βίλνιους, η Ρίγα και το Ταλίν συμφώνησαν να επιβάλουν από κοινού ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους Ρώσους των οποίων ο σκοπός της επίσκεψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο τουρισμός, οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός ή ο πολιτισμός.

Εξαιρέσεις στην ΕΕ είναι έτοιμες να γίνουν για οδηγούς φορτηγών, διπλωμάτες, καθώς και για όσους περνούν τα σύνορα για ανθρωπιστικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των αντιφρονούντων.

Οι Ρώσοι πολίτες που διαθέτουν ακίνητα στην Εσθονία δεν θα μπορούν πλέον να λάβουν βίζα για να επισκεφθούν τη χώρα και θα πρέπει πλέον να διαχειρίζονται την περιουσία τους εξ αποστάσεως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail