Εμπνευσμένο από επιτυχίες, το Κίεβο προετοιμάζει νέες επιθέσεις

Freepen.gr -
Εν μέσω των πρόσφατων επιτυχιών στην περιοχή του Χάρκοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανασύρουν επιπλέον δυνάμεις, προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις σε όλες τις γραμμές του μετώπου στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Μια άλλη μεγάλης κλίμακας ουκρανική επίθεση αναμένεται στην περιοχή Zaporozhye. Μέχρι στιγμής, η πρώτη γραμμή παραμένει αμετάβλητη. Σημαντική κλιμάκωση αναφέρεται στην περιοχή Ugledar, όπου ουκρανικά στρατεύματα μετακινούν εφεδρεία στο χωριό Vasilevka και επιχειρούν να επιτεθούν στο Nikolskoe.

Το ουκρανικό πυροβολικό έχει ενεργοποιηθεί πρόσφατα στην περιοχή Dokuchaevsky. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια προετοιμασία για μια επερχόμενη επίθεση στη θέση της DPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ).

Η DPR και οι ρωσικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στην περιοχή του Ντόνετσκ ενδέχεται επίσης να δεχθούν επίθεση μεγάλης κλίμακας. Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να τραβάει δυνάμεις στις περιοχές Maryinka και Peski.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη Maryinka. Καμία πλευρά δεν ήταν σε θέση να δηλώσει τον πλήρη έλεγχο του οικισμού εδώ και αρκετούς μήνες. Το Πέσκι βρίσκεται υπό τον έλεγχο της DPR, από όπου συνεχίζουν την επίθεσή τους προς τη δυτική κατεύθυνση. Στα βορειοανατολικά του χωριού, ουκρανικές μονάδες εγκατέλειψαν πρόσφατα τις θέσεις τους δυτικά του διαδρόμου του αεροδρομίου του Ντόνετσκ. Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ του αεροδρομίου και της περιφερειακής οδού.

Παρά τη δύσκολη κατάσταση σε άλλες γραμμές του μετώπου, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας συνεχίζουν να διαπερνούν την άμυνα του εχθρού στην περιοχή Μπαχμούτ. Στρατιώτες της ομάδας Wagner δραστηριοποιούνται πολύ στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης από την Kodema, οι ομάδες επίθεσης ανέλαβαν τον έλεγχο των Nikolaevka και Nikolaevka 2. Συνεχίζουν να κινούνται προς την Otradovka και να εισβάλλουν στο Zaitsevo από διάφορες κατευθύνσεις.

Οι συμμαχικές δυνάμεις προέλασαν επίσης στο Soledar. Ρωσικές μονάδες επίθεσης κατέλαβαν ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ Μπαχμούτσκι και Ποκρόφσκι. Εν τω μεταξύ, μονάδες της DPR ανέλαβαν τον έλεγχο μιας άλλης συνοικίας στα βόρεια της πόλης. Η πρώτη γραμμή τρέχει τώρα κατά μήκος της οδού Kosmonavtov.

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στη βόρεια γραμμή του Ντονμπάς.

Οι μάχες συνεχίζονται βόρεια του Svyatogorsk, καθώς η πόλη βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη.

Ουκρανικές μονάδες επίθεσης προσπαθούν να επιτεθούν στο Liman, αλλά μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς.

Αναφέρθηκε κάποια προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο χωριό Belogorovka όμως καμία πλευρά δεν έχει τον πλήρη έλεγχο του χωριού. Παράλληλα, ουκρανικές ομάδες προχωρούν στο δάσος νοτιοδυτικά της Kremennaya, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

Στην περιοχή του Χάρκοβο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν φτάσει στα κρατικά σύνορα. Η πρώτη γραμμή σταθεροποιήθηκε κατά μήκος του ποταμού Oskol. Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Κουπιάνσκ. Ο ρωσικός στρατός ενισχύει την άμυνά του, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την αναγνώριση μέσω μάχης και προσπαθούν να διαβούν τον ποταμό Oskol.

Συνεχίζονται οι μάχες θέσης στα νότια της Ουκρανίας. Στην περιοχή Kherson οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στην περιοχή Davydov Brod, αλλά αναχαιτίστηκαν από ρωσικές μονάδες. Η ουκρανική διοίκηση τραβάει επίσης εφεδρείες στην περιοχή. Αναμένονται νέες επιθετικές προσπάθειες.
 
* απόδοση από southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail